Microsoft va aduce aplicatii progresive pe Windows 10

0
12
Microsoft

Microsoft aduce Aplicații Web Progresive (PWA) la browserul Windows 10 și Edge. PWA nu sunt ceva nou pentru compania Redmond, deoarece sprijinul lor a fost anunțat la Microsoft Edge Web Summit în luna septembrie a anului trecut. Cu toate acestea, acum este clar că, similar cu preluarea Google, care a fost recent urmat de Mozilla, producătorul Windows aduce acum PWA-uri în mainstream. Programul Windows Insider recent construit din Windows 10 a început să suporte PWA-uri, în timp ce la următoarea lansare publică Windows este de așteptat să înceapă listele PWA direct în Microsoft Store.

Aplicațiile PWA nu sunt aplicații native, ci sunt aplicații Web proiectate să ofere o experiență similară unei aplicații native. Aceasta înseamnă că puteți primi notificări sau puteți interacționa cu diferite funcții bazate pe Web, fără a instala niciun pachet de aplicații în sistemul dvs. Companii precum Flipkart, MagicBricks, Housing.com și Goibibo au versiuni PWA disponibile chiar acum.

Într-o postare pe blog, Microsoft definește în mod clar foaia de parcurs pentru a aduce PWA în Microsoft Store, care este versiunea redenumită a Magazinului Windows. Inginerii Microsoft inițiază câteva experimente cu crawling și indexarea PWA-urilor de calitate de pe Web în următoarele săptămâni, pentru a le afișa în Magazinul Microsoft. În plus, dezvoltatorilor li se va oferi opțiunea de a-și prezenta propriile PWA-uri pentru a fi incluse în Microsoft Store.

Spre deosebire de aplicațiile electronice care se bazează pe codul nativ OS-dependent, o aplicație PWA va fi ambalată ca un AppX în Windows 10 și va rula în containerul propriu. Dezvoltatorii pot folosi instrumentul gratuit PWA Builder al Microsoft pentru a începe să-și dezvolte propriile PWA-uri native direct din datele disponibile pe site-urile lor. Instrumentul proprietar contribuie, în principal, la generarea unui fișier manifest, la crearea unui serviciu de lucru, apoi la publicarea directă a unui PWA în Microsoft Store.