AMD Threadripper

Procesoarele AMD Threadripper au fost anuntate de catre companie inca din luna mai a acestui an, insa, de atunci si pana acum nu au mai fost oferite informatii suplimentare. Spun pana acum pentru ca de curand cei de la AMD au oferit cateva detalii in legatura cu pretul, disponibilitatea si data de lansare a procesoarelor Threadripper.

Pret si detalii despre procesoarele AMD Thredripper

Noua gama de procesoare marca AMD va veni cu doua modele de top. Primul este Ryzen Threadripper 1920X, un model performant, la un pret destul de decent. Va veni cu 12 nuclee reale si 24 de nuclee virtuale care ruleaza pe 3,5 GHz. Pretul nu trece mai departe de 700 de euro, ceea ce il face destul de accesibil mai ales pentru marile companii.

Pe de cealalta parte, putin mai scump dar si cu specificatii mai ridicate, este Ryzen Threadripper 1950X care este un varf de gama. Are la baza 16 nuclee reale si 32 nuclee virtuale, la o frecventa standard de 3,4 GHz.

Daca este sa ne referim la procesoarele rivalilor de la Intel, ei bine, acestia planuiesc lansarea unui model mult mai puternic decat cele de la AMD. Este vorba despre i9 Extreme, care va beneficia de 18 nuclee reale si 36 de nuclee virtuale. Pana aici, este impresionant, insa pretul ajunge undeva la 1750 de euro, cu mult mai mult decat procesoarele Threadripper de la AMD.

Totusi, nu cred ca se merita atuncari banii pe un model i9 Extreme, atunci cand ai putea sa te multumesti cu un varf de gama de la AMD, mai ales ca acestia vor asocia procesoarele cu niste placi de baza special concepute pentru acestea. Mai adaugi si o placa video performanta si ai PC-ul perfect. Totusi, aceste detalii nu le decidem noi, ci cumparatorii. Ramane de vazut cum va decurge si unde va ajunge intr-un final aceasta concurenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.