Inca un asteroid a fost descoperit, afla cat de periculos este

0
454
This artist’s impression shows the first interstellar asteroid, `Oumuamua. Observations from ESO’s Very Large Telescope in Chile and other observatories around the world show that this unique object was travelling through space for millions of years before its chance encounter with our star system. It seems to be a dark red highly-elongated metallic or rocky object, about 400 metres long, and is unlike anything normally found in the Solar System.

Dupa ce savantii au ajuns la concluzia ca este posibil sa existe un al doilea sistem solar, iata ca un asteroid ciudat si-a facut aparitia. In cadrul acestei descoperiri exista mai multe controverse, iar una dintre ele ar fi ca misteriosul asteroid ar proveni din afara sistemului nostru solar.

Acesta a fost numit de catre cercetatori Oumuamua care inseamna mesager. Pana in prezent au fost urmariti si studiati aproximativ 750.000 asteroizi,dar niciunul nu se aseamana cu mesagerul nostru. Acesta are o forma alungita ca de tigara cu niste dimensiuni moderate in comparatie cu alti frati de-ai sai: 40 de metri latime si 400 de metri lungime.

Din afirmatiile savantilor, se pare ca Oumuamua si-a propus sa viziteze fiecare planeta in parte. A trecut aproape de Marte pe 1 noiembrie, iar pe 20 noiembrie a fost observat la 200 de milioane de km de planeta noastra. Calatoria lui nu se termina aici. Anul viitor se va apropia de Jupiter, iar in ianuarie 2019 de Saturn dupa care se va orienta spre o constelatie numita Pegas. Deocamdata provenienta acestuia ramane un adevarat mister.

Ceea ce il face special este compozitia sa. In mare parte este alcatuit dintr-un amestec de metale si carbon. De asemena acesta are o culoare rosiatica, diferita de majoritatea asteroizilor descoperiti. Nu trebuie sa ne facem griji in privinta lui Oumuamua, intrucat acesta se indeparteaza cat mai mult de Terra. Cu toate acestea savantii inca il urmaresc pentru a vedea traiectoria si modificarile pe care asteroidul le va realiza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here