Nu se așteaptă ca Apple să îmbine aplicații iOS și Mac anul acesta

0
20
În luna decembrie, Mark Gurman de la Bloombergs, a raportat existența lui Marzipan, despre care se spune că este un proiect intern la Apple, care ar permite ca aplicațiile individuale să fie proiectate atât pentru interfețele utilizatorilor Mac cât și pentru iOS. În ianuarie, Gurman a urmărit că proiectul a fost pe drumul cel bun pentru includerea în iOS 12 și macOS 10.14 din acest an. Dar, potrivit unui observator Apple de lungă durată, John Gruber, de la Daring Fireball, inițiativa este puțin probabil să se situeze în acest an – și poate fi mai puțin ambițioasă decât se presupunea anterior.
Din sursele sale, Gruber declară că proiectul nu mai este codificat Marzipan și „sună ca un API de control declarativ”, care nu se referă neapărat la dezvoltarea pe mai multe platforme, dar teoretic permite ca aplicațiile să fie construite pentru mai multe interfețe de utilizator simultan. Cu toate acestea, acest lucru nu ar fi cu adevărat ceva pentru a ajuta dezvoltatorii să transfere aplicațiile iPad existente pe Mac, de exemplu, deoarece aplicațiile ar trebui încă să fie codificate pentru fiecare platformă.
Gruber:
[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””] Este logic ca Apple să creadă că (a) iOS și MacOS ar trebui să aibă API-uri declarative de control și (b) ar trebui să abordeze problema abstractizării diferențelor API dintre UIKit (iOS) și AppKit (MacOS) acelasi timp. Sau, probabil, logica este pur și simplu că, dacă vor crea un cadru interfață inter-platformă, baza pentru acel cadru ar trebui să fie o interfață declarativă a utilizatorului.[/box]

Oricare ar fi Marzipan și oricum va fi numit, Gruber declară că este „aproape sigur” că nu va apărea la WWDC luna viitoare și se îndoiește de faptul că era probabil un proiect din 2018 în momentul raportului inițial al lui Gurman. WWDC 2018 începe pe 4 iunie, așa că nu vom avea prea mult timp să aflăm.