Noutati

Nu trebuie să faci pauză după ce ai spus „Alexa”, „Hey Siri” sau „OK Google”

Cum functioneaza Wake Word Detection

Probabil știți că speakerul dvs. inteligent „ascultă mereu” în liniște. Acest lucru este diferit de „înregistrarea permanentă”, dar confidențialitatea nu se încadrează aici și acum, așa că hardware-ul din interiorul difuzorului inteligent utilizează în mod constant procesarea locală pentru a asculta cuvântul de activare, astfel încât să fie pregătit la momentul perfect.

În cazul microfonului Amazon Echo, microfoanele lucrează în permanență cu procesorul inteligent al difuzoarelor și asculta orice sunete pe care le aud. Dacă aude ceva sub formă de „uh-lecks-uh”, știe să continue să asculte și să înceapă să înregistreze ceea ce spui după aceea. De acolo, datele de voce sunt analizate și transformate într-o acțiune.

Deoarece Boxa ta Smart procesează în mod constant fiecare sunet pe care îl aude, deja ascultă tot ce spui după ce aude cuvântul. CPU-urile sunt rapide, deci nu este nevoie de încă o secundă sau două pentru a-și câștiga calmul înainte de a asculta comanda vocală.

Dar ce facem cu lumina care se activează cu întârziere?

Da, LED-urile luminoase arată că difuzorul dvs. inteligent este gata să asculte orice comandă vocală. Din nefericire, ele sunt înșelătoare.

Aceste lumini de pe Speakerul dvs., Google Home, sau HomePod care se aprind ori de câte ori spui cuvântul, nu sunt cu nimic mai mult decât efecte vizuale pe care nu ar trebui să te bazezi așa de mult pe cât ai crede. Este nevoie de un moment foarte scurt pentru ca aceștia să se activeze după ce ați spus cuvântul necesar, dar puteți începe să spuneți comanda vocală înainte ca difuzorul dvs. inteligent să se aprindă.

Nu trebuie să faceți pauză

Moralitatea povestii este că nu e nevoie să spui ceva de genul „Alexa … aprinde lumina”. În schimb, poți să spui „Alexa aprinde lumina”.

Acum, o situație în care ați putea dori să faceți pauză este dacă nu vă aflați într-o locație unde credeți că Speakerul dvs. inteligent ar putea să nu vă audă. În acest caz, poate doriți să activați Speakerul pentru a acționa ori de câte ori rostiți cuvântul de avertizare, astfel încât să știți că vă aude.

Poate credeți că trebui să faceți o pauză pentru un moment scurt după ce ați spus cuvântul de activare când ascultați sunetul/beep-ul de ON, care are același timp de întârziere ca și LED-ul. Desigur, nu trebuie să o faceți, dar, așa cum am spus, dacă nu sunteți sigur că vă poate auzi, atunci puteți să încercați.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close