Oamenii de stiinta au inventat un material nou pentru stocarea datelor

0
985

Oamenii de stiinta au inventat un material nou pentru stocarea datelor, O bucată de folie de dimensiuni nano ar putea deține cheia de stocare, care este mai rapid, deține mai multe date și utilizează mai puțină energie în comparație cu un ssd.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Nationala din Singapore Departamentul de Inginerie Electrică și Informatică au combinat cobalt și paladiu într-un film care sunt vârtejuri magnetice mici care pot stoca și procesa datele.

Skyrmions sunt de obicei stabilizate cu un câmp magnetic, dar acest nou material permite crearea de skyrmions magnetice stabile, fără a fi nevoie de unul la temperatura camerei, universitatea a declarat luni într-o declarație.

Nevoia de mai multa memorie pentru stocarea datelor a devenit o problema critică, cantitatea de conținut continuă să crească. Datele sunt o resursă finită, și este de așteptat suma generată să crească cu mai mult de 10 de ori în următorul deceniu. Skyrmions ar putea ajuta la rezolvarea nevoiei de spațiu de stocare.

În timp ce informațiile sunt stocate pe materiale magnetice la fel ca hard disk-uri, se poate utiliza un skyrmion ca bază „bit“ de informații. Odată ce echipa de cercetare isi dau seama cum sa creeze arhitecturi skyrmion complet 3D, va fi posibil să se mărească densitatea cu un factor de 10 la 100 de ori, permițând chiar mai mult de stocare, folosind metoda racetrack.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here