Ochelarii care focalizeaza pe obiectul la care te uiti

0
269
Ochelarii care focalizeaza pe obiectul la care te uiti
Ochelarii care focalizeaza pe obiectul la care te uiti

Au fost inventati ochelarii care focalizeaza pe obiectul la care privesti, fie ca este la apropiere sau la distanta. Sunt utili in orice situatie, iar creatorul lor, Carlos Mastrangelo i-a creat din pricina propriilor deficiente de vedere. Acesta din urma era frustrat ca incepand cu varsta de 50 de ani vederea sa la departare era perfecta, insa de la apropiere nu putea sa observe detaliile indeajuns de clar.

Mastrangelo este un profesor de inginerie electrica la University of Utah, asa ca s-a hotarat sa profite de cunostintele dobandite de-a lungul anilor si sa creeze o pereche de ochelari care sa-i rezolve probleme de vedere. Astfel, a creat acesti ochelari intelgenti care au fost prezentati si la CES. Cum functioneaza? Ei bine, folosesc un senzor de distanta care este amplasat intre lentile. Acesta se bazeaza pe lumina infrarosie calculand prin urmare distanta dintre ochelari si obiect.

In final, senzorul transmite lentilelor cat si cum sa-si schimbe curbura. E de mentionat faptul ca lentilele sunt lichide. Acest proces se realizeaza in doar 14 milisecunde, ochelarii avand posibilitatea de a functiona timp de aproximativ 24 de ore dupa o reincarcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here