Octombrie: Cele mai populare versiuni de Android.

0
209
cele mai populare versiuni de Android

Odata cu inceperea unei noi luni, vine si statistica cu cele mai populare versiuni de Android, lista foarte interesanta care trebuie luata in considerare. Cea mai interesanta parte din topul de luna aceasta este ca Android 8.0 Oreo apare si el pe langa vechile versiuni, chiar daca abia a fost lansat pe cateva device-uri.

Octombrie: Cele mai populare versiuni de Android.

Observam o crestere relativ frumoasa din partea Nougat, ceea ce este foarte bine, si totodata o scadere a versiunilor mai vechi, ceea ce este pur si simplu normal.

null

Dupa cum puteti vedea in imaginie, pe locul in clasament este Android 6.0 Marshmallow, cu o acoperire de 32%. Acesta a fost lansat acum doi ani, fiind si in prezent foarte popular. Mai precis, pe baza sa au fost dezvoltate cele mai noi modele, Oreo si Nougat. Pe locul doi se afla Android Lollipop, o versiune destul de celebra care inca se mai gaseste pe o parte din dispozitivele conectate la Google Play Services, fiind totodata prima versiune care a trecut la interfata Material Design.

Pe ultimul loc de pe podium se claseaza Android Nougat, cu o acoperire de 17,8%, fiind lansat in anul 2016. Cei din urma de pe lista cu cele mai populare versiuni de Android a lunii octombrie sunt: Android Kitkat cu 14,5%, Android Jelly Bean cu 5,6%, Ice Cream Sandwich cu 0,6%, Gingerbread cu 0,6% si pe ultimul loc, proaspat lansatul Android Oreo cu 0,2 %.

Totusi, se pare ca acesta are o crestere mai rapida decat predecesorul sau, intrand in top dupa aproximativ trei luni de la lansare, ceea ce este de admirat. Nu trebuie sa uitam insa de faptul ca majoritatea telefoanelor care se vor lansa pana la sfarsitul anului vor veni cu Android Oreo, asa ca ascensiunea va fi foarte rapida.