NoutatiTelefoane

Peste un miliard de smartphone-uri cu recunoastere faciala vor fi in 2020

Tehnologia de recunoaștere a feței de la Apple și Samsung va determina alți producători să includă această caracteristică în dispozitivele lor, a afirmat o firmă de cercetare de piață, joi, adăugând că 1 miliard de smartphone-uri vor avea o formă de soluție de deblocare a feței în 2020.

Potrivit unui raport al Counterpoint Research, această dezvoltare ar putea duce la recunoașterea facială devenind standardul factor pentru deblocarea telefoanelor și eliminarea treptată a senzorilor de amprentă digitală în smartphone-uri.

„Difuzarea tehnologiei de recunoaștere a feței în telefoanele de preț inferior va fi mai rapidă decât orice altă caracteristică emblematică datorată recunoașterii faciale 2D fiind nativă pe platforma Android”, a declarat Pavel Naiya, analist principal la Counterpoint Research.

„Cu toate acestea, conform estimărilor noastre, aproape 60% din toate telefoanele inteligente cu recunoaștere facială vor utiliza tehnologia 3D în 2020. Datele colectate de la mai mulți senzori 3D vor ajuta tehnologiile emergente, cum ar fi Realitatea Augmentativa, realitatea virtuală și inteligența artificială, ” a mai adăugat.

Când vorbește despre biometrie din punct de vedere al securității și al confortului, firma a constatat că acest este, în general, mai important decât siguranța pentru majoritatea consumatorilor.

„Există, desigur, situații în care privirea directă la un telefon inteligent va fi incomodă, cum ar fi atunci când mergi pe jos pe o stradă aglomerată”, a adăugat Peter Richardson, director de cercetare la Counterpoint Research.

„În astfel de cazuri, un senzor de amprentă digitală poate fi mult mai convenabil și mai rapid, deoarece nu necesită ca utilizatorul să privească direct la dispozitiv”, a adăugat Richardson.

Etichete

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close