Poliția deblochează iPhone-uri cu amprentele oamenilor morți

0
14

Până în prezent, au existat doar știri ale agențiilor de aplicare a legii care utilizează amprentele digitale ale unei persoane moarte pentru a debloca dispozitivele iPhone pentru investigații. Cu toate acestea, potrivit unui nou raport al Forbes, acesta confirmă că practica a fost folosită de câțiva ani de către poliție și agențiile de aplicare a legii.

Specialistul în criminalistică al FBI, Bob Moledor, a declarat pentru Forbes că primul caz cunoscut de poliție cu amprentele unei persoane decedate a fost în noiembrie 2016, când au încercat să deblocheze modelul iPhone 5s al lui Abdul Razak Ali Artan, care a făcut lucruri oribile cu un cuțit de măcelar. Ulterior a fost împușcat de un ofițer de poliție lângă Universitatea de Stat din Ohio. Cu toate acestea, oficialii legali nu au putut debloca dispozitivul lui Artan cu amprenta sa lipsită de viață, iar iPhone-ul a fost ulterior trimis la un laborator criminalistic pentru a obține informații.

Se pare că „este absolut legal ca poliția să folosească tehnica, chiar dacă s-ar putea să existe niște probleme etice care să fie luate în considerare”.

În unele cazuri, acest lucru a fost folosit cu succes, în timp ce în altele nu atât de mult.

Odată cu avansarea în securitate a smartphone-urilor în continuă schimbare, deblocarea lor utilizând tehnologia Face ID ar putea fi chiar mai ușoară decât cu parola de amprentă ID.

Spuneți-ne ce credeți despre polițiștii ce folosesc amprentele unei persoane moarte pentru a le debloca telefoanele lor, în secțiunea de comentarii de mai jos.