NoutatiSecuritate

Președintele Trump acuză Amazon de înșelătorie a USPS

El mai spune că The Washington Post ar trebui să se înregistreze ca lobbyist

Donald Trump își exprimă opinia față de Amazon pe Twitter

În această dimineață, Trump a reiterat din nou Twitter despre retailerul online Amazon.com, susținând că înșală serviciul poștal al Statelor Unite și că agenția ar trebui să-și ridice ratele de expediere. El mai spune că The Washington Post – deținut de CEO-ul Amazon Jeff Bezos – ar trebui să se înregistreze ca lobbyist.

La începutul acestei săptămâni, Axios a raportat că președintele Donald Trump a vrut să o ia pe Amazon. Președintele a continuat cu un tweet pe 29 martie, spunând că Amazon a profitat de USPS, a plătit puțin în impozite de stat și locale și a scos afacerea cu amănuntul.

New York Times a subliniat la începutul acestei săptămâni că Amazon a colectat impozite pe vânzări începând din aprilie 2017. Retailerul a raportat anul trecut 957 milioane de impozite pe venit. The Times afirmă, de asemenea, că, în timp ce USPS pierde bani – a raportat pierderi de 2,7 miliarde de dolari în 2017 – aceste pierderi se datorează în parte scăderii volumelor de „marketing și poștă de primă clasă” și cerința agenției de prefinanțare a serviciului poștal Fondul de pensii pentru pensionari în fiecare an, care costă peste 5 miliarde USD anual.

Oficialii spun că sunt profitabile contractele Amazon cu USPS

Într-adevar, creșterea pachetului de transport maritim de la comercianți cu amanuntul, cum ar fi Amazon au fost benefice pentru agenție, care au compensat deficitele generale de venituri. Washington Post postează rapoarte în care oficialii au explicat președintelui că contractele Amazon cu USPS sunt profitabile.

În cel de-al doilea tweet, președintele spune că vânzătorul cu amănuntul profită de USPS, spunând că Amazon îi scandează agenția. El citează un raport al Citi Bank (prin intermediul Times), care spune că ratele agenției sunt scăzute și că ajustările de prețuri ar putea aduce venituri suplimentare de 2,6 miliarde de dolari în fiecare an. The Times observă că, în timp ce Amazon are un aranjament de transport maritim cu USPS, agenția a revizuit tarifele și le-a considerat profitabile și a spus că ratele respective sunt competitive pe piață.

Postul citează oficialii care afirmă că furia lui Trump față de Amazon este rezultatul reflectării de către acesta a administrației sale și susține că acționează în calitate de lobbyist în numele lui Bezos. The Post afirmă că, deși este deținut de CEO-ul Amazonului, acesta funcționează independent de comerciantul cu amănuntul.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close