Primele telefoane care se incarca complet in 5 minute

0
195
incarca complet in 5 minute

Deja au aparut primele telefoane care beneficiaza de o incarcare sporita, astfel incat, este doar o chestiune de timp pana cand timpul va fi redus iarasi. Este vorba de anul viitor, atunci cand vor fi lansate primele telefonae care se incarca commplet in nu mai mult de 5 minute. Producatorii sunt niste israelieni de la compania din aceeasi tara, StoreDot. Acestia vor incepe productia pentru FlashBattery anul viitor si totodata va fi implementata pe primele device-uri.

Cum functionaeza aceasta tehnologie? Ei bine, FlashBattery este bazata pe niste cristale de mici dimensiuni care sunt capabile sa pastreze electricitate si totodata sa emita lumina. Respectivile cristale au dimensiuni de aproximativ 2 nanometri si sunt cunoscute sub numele de NanoDots. Ele actioneaza la capatul electrodului ca si un condensator, fiind astfel eficiente la pastrarea energiei. Aceasta energie trece intr-un mod rapid la capatul celalalt, facand astfel procesul de incarcare a bateriei mult mai simplu si mai eficient.

Doron Mysersdorf, directorul companiei in cauza afirma faptul ca aceasta tehnologie a fost deja testata de catre doi producatori, fiind foarte eficienta. Tot acesta spune ca va intrat in productie la inceputul anului 2017 si ca vor reusi cu siguranta sa incarce o baterie in nu mai mult de cinci minute. Totusi, sunt si oameni care nu cred ca acest eveniment se va intampla. De exemplu, Ben Wood de la CCS Insight, nu crede ca acest tip de tehnologie poate ajunge pe piata intr-un timp asa de scurt.

Acum, ramane de vazut cum vor actiona israelinii, din moment ce o astfel de tehnologie ar putea fi intradevar revolutionara. Asa cum a zis si Ben Wood, cu siguranta va aparea odata si odata, insa pana in 2018 mai este foarte putin timp si foarte multe lucruri de facut. Voi ce parere aveti? Vor reusi cei de la StoreDot sa lanseze sistemul care incarca o bateriei 100 % in doar 5 minute?