HuaweiNoutatiTelefoane

Primul smartphone cu ecran pliabil de la Huawei: Mate X

La doar o saptamana dupa lansarea lui Galaxy Fold

Samsung a lansat acum o saptamana un smartphone cu ecran flexibil, pliabil, mai bine zis, numit Galaxy Flod. O saptamana mai tarziu avem Mate X, un smartphone pliabil de la Huawei.

Pentru au fost lansate la o saptamana distanta, cele doua telefoane flixbile, Samsung respectiv Huawei, in prezentarea lui Mate X voi folosi si Galaxy Flod ca reper.

Din prima nu am avut o mare atractie si o toleranta prea mare pentru ideea de telefon pliabil, acest lucru din cauza faptului ca deja in ultimul an au aparut prea multe camere pe smartphone-uri, acum vor sa il faca si pliabil, se vede clar ca un telefon, nu devine neaparat un obiect simplu si minimalist pe care sa il folosim cu usurinta, ci devine un gadget ce nu este chiar flexibil, precum pare.

Din punctul meu de vedere lansarea unor telefoane cu ecran flexibil nu va prinde chiar foarte bine publicului, in plus pretul este foarte mare pentru un astfel de telefon.

Ca o comparatie intre Mate X si Galaxy Flod, stim ca telefonului lui Huawei costa mai mult cu 200 de euro, dar arata si mai bine, pretul este pe undeva la 2300 de euro pentru Mate X lucru care il face un telefon ecram de scump, pentru Romania, si peste 90% dintre noi nu il vom putea avea.

Bineinteles, probabil pe viitor vom vedea un telefon mai bun cand este vorba de telefoane pliabile, insa deocamdata telefoanele sunt prea groase si in loc sa iti iei un astfel de telefon, mai bine achizitionezi si o tableta.

Speram totusi ca Apple sa nu se ia dupa acest trend si sa vedem un telefon pliabil de la acestia, sau daca vedem, sa fie ceva cu adevarat revolutionar, nu un telefon ce se pliaza, ca un laptop. De asemenea zvonurile spun ca si iPhone-ul de anul acesta va avea 3 camere….

Mate X oferă utilizatorului trei versiuni de ecran: când este pliat avem ecranul principal de 6,6 inci, cu aspect de imagine 19.5:9 și rezoluție 2480x1148p și ecranul secundar (cel de pe spatele telefonului) care are 6,4 inci, aspect de imagine 25:9 și rezoluție 2480 x 892.

Sursa: imagine

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close