Primul telefon Android Go al Alcatel apare în SUA sub 100 $

0
16

Alcatel a prezentat cinci telefoane noi luna trecută și ieri a anunțat că două dintre ele se îndreaptă către Statele Unite: Alcatel 1X și Alcatel 3V. Dintre cele două, 1X este mai interesant – este unul dintre primele telefoane care rulează Android Go, noua versiune Google Android simplificată, proiectată să funcționeze mai bine pe hardware low-end.

Modelul 1X de la Alcatel va rula Android Oreo

1X se va vinde sub 100 $ (Probabil că înseamnă 99,99 $, dar Alcatel nu oferă specificații), ceea ce îl pune în mod direct în arena telefonului bugetar. Dar, pentru acest preț ieftin, telefonul în sine nu este lipsit de multe acomodări moderne. Rulează Oreo, are un senzor de amprentă pe spate și are un ecran înalt, de 18: 9. Nu este un ecran frumos (este de 5,3 inch, are o rezoluție redusă de 960 x 480 pixeli și se simte încastrat din sticlă). Dar Alcatel spune că va fi primul telefon din SUA sub 100 $ cu un raport de aspect de 18: 9, și asta e cel puțin ceva.

Telefonul nu este neapărat unul impresionant în nici un fel, este însă remarcabil cât de mult puteți obține pentru un preț atât de mic în acest moment. (Impresiile inițiale ale telefonului erau destul de negative – telefonul abia a funcționat – dar s-a dovedit că compania a arătat accidental un model cu software non-final. Alte modele se vehiculează cum că ar funcționa bine). Întrebarea mare va fi cât de mult Android Go și aplicațiile Go de la Google, ajută oamenii care cumpără acest telefon și prelungesc viața dispozitivului.

Telefonul va fi lansat în lunile următoare în Statele Unite

Alcatel nu a anunțat data lansării pentru 1X, dar a spus că va sosi în „lunile următoare”. A spus același lucru despre 3V, fără să dea nici un preț pentru acest telefon. Probabil că va termina vânzarea pentru aproximativ 200 de dolari, deoarece modelul european se vinde pentru 180 de euro (aproximativ 221 USD acum). Modelul 3V este un telefon mult mai frumos, cu un afișaj surprinzător de bun pentru prețul său, precum și camerele duale din spate (care sunt mult mai mult pentru ce oferă prețul). Va rula versiunea standard a Android Oreo. Ambele telefoane vor fi deblocate de modele GSM, astfel încât vor lucra la AT & T și T-Mobile.