NoutatiStiinta

Priviți o dronă industrială care dezgheață o turbină eoliană

Încă suntem în căutarea unui val de inovație pe bază de drone, deoarece companiile visează la noi modalități de a utiliza această tehnologie ieftină de zbor. Dar aici este o aplicație pe care probabil nu ați mai văzut-o vreodată: folosind o dronă uriașă pentru a dezgheța o turbină eoliană.

Drona este construită de Aerones

Drona în sine este construită de compania Aerones, care este specializată în UAV-uri grele. Aceste ambarcațiuni puternice au până la 36 de propulsoare și pot ridica până la 100 de kilograme. Aerones le face de ani de zile și spune că au o gamă largă de utilizări potențiale, inclusiv ajutor în scenarii de salvare, pompieri în clădiri înalte, livrare și curățare industrială.

Întreținerea turbinelor eoliene, o piață imensă potențială pentru operatorii de drone, având în vedere amploarea (adesea îndepărtată) a structurilor și împingerea globală către energia regenerabilă. Gheața și murdăria pot reduce producția unei ferme eoliene. Pentru a rezolva această problemă, Aerones a dezvoltat o metodă asistată de dronă pentru curățarea lamelor de turbină și îndepărtarea gheții. Acest lucru înseamnă că, în loc să ofere pur și simplu evaluări de daune sau întreținere prin drone, compania este în prezent capabilă să ofere un serviciu all-in-one care utilizează tehnologia aeriană pentru a menține eficiente parcurile eoliene.

Curățarea poate fi vizionată în videoclipul de mai sus. Unul dintre drone este văzută lovind zăpadă și gheață de pe lamele unei turbine eoliene. Dispozitivul are o linie de alimentare care alimentează apă, pe care o împrăștie cu o viteză de până la 100 litri pe minut, iar alta pentru putere, ceea ce înseamnă că poate rămâne pe termen nelimitat.

Acest proces de curățare este benefic pentru întreținerea generală, dar, de asemenea, ajută la creșterea eficienței energetice. Dacă zăpada și gheața se acumulează pe lamele unei turbine, aceasta încetinește ritmul de producere a puterii și poate chiar să o oprească. Aerones adaugă că folosirea unei drone pentru dezghețare este cu atât mai rapidă și mai sigură decât trimiterea oamenilor folosind o autoscară.

Ceea ce nu este clar este dacă această practică este larg răspândită sau dacă acest videoclip este doar un demo. 

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close