Procesoarele Intel sunt refăcute pentru a proteja împotriva Spectre

0
25

Intel va introduce protecții hardware contra Spectre în decursul acestui an

Intel dezvăluie astăzi că firma introduce protecții hardware împotriva defectului procesorului Spectre care a fost descoperit anul trecut. În timp ce vulnerabilitatea Meltdown va continua să fie abordată prin actualizări de software, CEO-ul Intel Brian Krzanich declară că compania a „reproiectat părți ale procesorului pentru a introduce noi niveluri de protecție prin partiționare”, care va proteja împotriva variantelor Spectre. Procesoarele Xeon de ultima generatie Intel (Cascade Lake) vor include noua partiție, alături de procesoare Intel Core 8, care vor fi livrate în a doua jumătate a anului 2018.

Partiționarea va funcționa ca un perete suplimentar de protecție între aplicațiile obișnuite și nivelurile de privilegii ale utilizatorilor pentru a descuraja vulnerabilitățile cum ar fi Spectre. Existenți proprietari de procesoare Intel fără noile CPU-uri vor trebui să continue să se bazeze pe actualizările firmware-ului pentru protecția contra Spectre, care includ și impacturi potențiale asupra performanței. Acest lucru nu pare să fie cazul produselor viitoare ale Intel. „Pe măsură ce aducem aceste produse noi pe piață, asigurându-ne că acestea oferă îmbunătățiri de performanță pe care le așteaptă oamenii de la noi este critic”, spune Krzanich. „Scopul nostru este de a oferi nu numai performanțele cele mai bune, dar și cele mai bune performanțe sigure”.

Intel dezvăluie că actualizările de firmware sunt disponibile pentru 100% din produsele sale lansate în ultimii cinci ani

Intel dezvăluie astăzi că actualizările de firmware sunt acum disponibile pentru 100% din produsele sale lansate în ultimii cinci ani. Microsoft a început recent să aducă actualizările firmware-ului Intel Spectre în propriul catalog Microsoft Update, permițând administratorilor IT să le distribuie cu ușurință sistemelor.

Intel a lansat anterior actualizări firmware buggy care au provocat repornirea sistemului. Microsoft a fost forțat să emită o actualizare de urgență pentru Windows, pentru a permite administratorilor de sistem să inverseze patch-urile Intel, dar se pare că cele mai recente actualizări ale Intel nu cauzează problemele pe care le-am văzut înainte. Intel se confruntă acum cu cel puțin 32 de procese asupra vulnerabilităților Meltdown și Spectre, deoarece compania continuă să răspundă problemelor de securitate pe care echipa Google Project Zero le-a raportat pentru prima oară în iunie. Sa arătat, de asemenea, luna trecută că Intel nu a avertizat guvernul Statelor Unite asupra defectelor CPU-ului Meltdown și Spectre până când detaliile nu au fost făcute publice în ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here