NoutatiTelefoane

Qualcomm Snapdragon X24 cu viteza de descarcare de pana la 2GBps

Conform nevoilor crescânde de acces la date de mare viteză, Qualcomm a dezvăluit Snapdragon X24 ca cel mai nou modem LTE pentru dispozitivele mobile. Modemul nou este conceput special pentru a oferi viteze maxime de download de 2Gbps, ceea ce reprezintă de două ori viteza pe care o puteți obține de la un serviciu de fibră optică în bandă largă. Este, de asemenea, primul procesor din lume de 7nm – ceea ce face loc pentru rezultate eficiente din punct de vedere al bateriei. În timp ce Qualcomm urmărește să aducă în comerț Snapdragon X24 la sfârșitul anului 2018, probabil că va trebui să așteptăm ceva mai mult timp, iar dispozitivele premium în 2019 ar putea să vină cu noul modem, alături de modemul Snapdragon X50 5G NR.

Ceea ce face anunțul modem Snapdragon X24 LTE interesant este cu siguranță revendicarea vitezei de descărcare de 2Gbps. Cu toate acestea, există câteva caracteristici care disting cele mai recente dezvoltări de toate modemurile mobile existente, inclusiv Snapdragon X20, care vor intra în realitate odată cu lansarea seriei Snapdragon 845 SoC foarte curând. Snapdragon X20 este susținut că oferă viteze de descărcare de până la 1.2Gbps și este construit pe procesul de 10nm, găsit frecvent. Snapdragon X24, pe de altă parte, este un modem gata pentru viitor – stabilind terenul pentru conectivitate 5G.

Qualcomm arată că Snapdragon X24 acceptă până la șapte agregări purtătoare. Acest lucru înseamnă că vă puteți aștepta la o creștere semnificativă a lățimii de bandă, precum și la o creștere a vitezei de transmisie peste ceea ce puteți primi de la un modem care suportă șase agregări de operatori, cum ar fi cel mai recent modem Samsung LTE care va face parte din seria Galaxy S9 Exynos 9810 SoC. În plus, noul modem Snapdragon are matrice de antene MIMO 4×4 pe cinci porturi LTE pentru a permite un maxim de 20 de fluxuri LTE concurente simultan. Există, de asemenea, multi-intrare (FD-MIMO) pentru a da drumul operatorilor să înceapă să trimită semnalele lor de 5G.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close