GamingNoutatiTelefoane

Raporturile financiare de la Supercell

Producătorul de jocuri mobile Supercell a raportat o scădere cu 20,5 la sută în profitul de bază 2017, miercuri din cauza scăderii veniturilor pentru jocul Clash of Clans.

Supercell, fondată în 2010 și apreciată în 2016 la aproximativ 10 miliarde de dolari, a crescut de la an la an în urma succesului continuu al jocurilor sale de succes.

În loc să lanseze o varietate de titluri pentru publicul diferit, sa concentrat pe o mână de jocuri și a ucis pe cele pe care nu se aștepta să devină top-10 hit-uri globale.

Compania cu sediul în Helsinki, majoritatea deținută de chinezii Tencent Holdings, a declarat că anul trecut profitul, impozitul, amortizarea și amortizarea (EBITDA) a scăzut la 729 milioane de euro, de la 917 milioane în 2016.

Veniturile companiei au scăzut cu 14%, ajungând la 1,8 miliarde EUR, de la 2,1 miliarde în 2016.

„Jocurile noastre sunt cu un an mai în vârstă, iar în Occident nu cresc la ritmul pe care îl aveau … De asemenea, anul trecut nu am lansat noi jocuri”, a declarat șeful Executivului Ilkka Paananen într-o conferință de presă.

Supercell are un catalog de patru jocuri – Clash of Clans, Clash Royale, Boom Beach și Hay Day – care au în jur de 100 de milioane de jucători activi zilnic în total.

Acesta obține o sumă semnificativă din veniturile sale din achizițiile în joc pe care le fac jucătorii cu smartphone-urile lor.

Compania nu a dezvaluit cifrele de vanzari pentru titlurile sale, dar Paananen a declarat ca scaderea veniturilor a fost cea mai importanta pentru Clash of Clans.

 

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close