AplicatiiNoutatiReviewTelefoane

Review Google Tasks: Încă multe de făcut

Google dă o nouă lovitură pentru a pune împreună o aplicație coerentă a listei de sarcini, prin împărțirea Tasks într-un serviciu complet, autonom, complet cu propriile aplicații mobile și integrare profundă în noul design al Gmail.

Aplicația Google Tasks este foarte superficială

Noua aplicație este ca un strat proaspăt de vopsea pentru sarcinile neglijate îndelungate încorporate în Gmail, cu un UI clar și mai curat și aspirațiile (cel puțin pe hârtie) pentru a servi ca un centru pentru toate elementele dvs. de rezolvat . Din păcate, în timp ce Google ar fi putut face Tasks să arate mai bine decât oricând, sub noua fațadă se află aceleași lucruri cu caracteristici lipsă și servicii concurente care au fost întotdeauna.

(Sursa: The Verge)

Să începem cu lucrurile bune, totuși. Împreună cu aspectul nou – care seamănă cu o actualizare a formulei de design Google, cu mai multe meniuri de slide și utilizarea fontului Product Pix Sans în aplicațiile Google – cel mai important lucru pe care îl ocupă Tasks este impresionanta integrare Gmail. Actuala versiune web a Gmail include acum Tasks ca o bară laterală disponibilă în orice moment și puteți trage și fixa e-mailuri pe ele pentru a le transforma în elementele din lista de sarcini.

De asemenea, Google are cele mai multe caracteristici de bază ale unei aplicații de listă de sarcini în jos cu Tasks. Aveți posibilitatea să creați mai multe liste, să atribuiți date elementelor (care este și singura opțiune pentru sortare, în afară de tragerea manuală a lucrurilor), să adăugați note suplimentare unei sarcini și să adăugați mai multe subtask-uri. Aplicația în sine este rapidă, atât la navigarea între meniuri, cât și la conectarea și sincronizarea de pe desktop cu aplicațiile mobile.

Din nefericire, aceste caracteristici de bază sunt toate pe care Task-urile le pot face. Există o mulțime de lucruri pe care le-ați aștepta de la o aplicație de listă de lucru decentă care nu se află în Tasks. Nu puteți seta anumite momente pentru ca sarcinile să vă reamintească, ceea ce pare a fi o supraveghere uriașă. Nu există nicio opțiune pentru a clasifica elementele cu niveluri de prioritate diferite, nici o capacitate de a căuta liste pentru o anumită sarcină, fără sarcini recurente și nici o categorie sau sistem de etichete pentru a filtra elementele.

(Sursa: The Verge)

Există un fel de notificări în aplicația mobilă, dar din moment ce Tasks nu vă va permite să atribuiți timpi sau date scadente, nu există nicio modalitate reală de a controla atunci când acestea apar.

Totuși, Google Reminders încă există

De asemenea, destul de derutant, Google Reminders (parte din Google Calendar și Google Keep) există încă! Și cu caracteristici pe care Task-urile nu le au, cum ar fi programarea unor momente specifice și sarcini recurente. Dar nici nu puteți folosi acest lucru pentru a completa golurile pe care le-a lăsat Tasks, deoarece Google nu vă va lăsa să le utilizați pe ambele în același timp, fie – trebuie să comutați manual între Tasks și mementouri, care se simte ca un pas înapoi .

(Sursa: The Verge)

Sarcinile seamănă foarte mult cu produsul Google tipic din ultimul deceniu – în loc să remedieze aplicația sau serviciul pe care l-au trimis, Google face doar unul nou care îmbunătățește unele dintre caracteristici și speră că totul se va rezolva în cele din urmă. Este un fel de lucru pe care l-am văzut de mai multe ori cu lucruri precum mesageria sau faptul că Google Earth și Hărți Google sunt încă aplicații separate.

Există scheletul unei aplicații de listă de bune sarcini în Google Tasks, dar fără unele adăugări-cheie, probabil că nu vor înlocui mai multe servicii full-featured precum Todoist sau Things. Și dacă va ajunge vreodată acolo, Google va trebui să se uite la unele dintre serviciile sale redundante și să înceapă să aranjeze lucrurile, în loc să adauge mai multe alternative superficiale.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close