Securitate

ESET Internet Security: o suită de securitate foarte bine evaluată

ESET din Slovacia este o companie de securitate care dorește să facă totul. Soluția sa de Internet Security are ca scop monitorizarea și distrugerea programelor malware pe parcursul întregului lor ciclu de viață (înainte și după execuție), compania are suită AV pentru Windows, Mac și Linux și oferă protecție pentru dispozitive inteligente de acasă.

La prima pornire a ESET vi se oferă o pagină de informare de bază care include imaginea unui android și mesajul pe care sunteți protejat.

Din acest dashbord puteți porni o scanare rapidă, utilizați browserul ESET pentru mediul de depozitare și cumpărături online sau verificați starea de securitate a tuturor dispozitivelor din rețeaua dvs. de domiciliu.

eset
eset

Secțiunea de scanare a computerului vă permite să începeți o scanare de bază sau alegeți să personalizați o scanare mai profundă sau mai specializată. Există, de asemenea, o zonă drag-and-drop utilă pentru fișierele singulare pe care doriți să le scanați. Când executați o scanare, acesta este locul unde veți vedea și starea curentă.

Connected Home Monitor
Connected Home Monitor

Connected Home Monitor este deosebit de interesant. Vă arată toate dispozitivele din rețea de la tablete, routere și difuzoare inteligente la PC-uri și smartphone-uri. La început, unele dispozitive vor apărea cu numele lor real, în timp ce altele nu vor.

Orice probleme în rețeaua dvs. sunt evidențiate prin semne de exclamație cu culori diferite – de exemplu, albastrul vă spune că există o problemă, dar probabil că nu este vorba de o problemă mare; galben vă spune că este o problemă pe care ar trebui să o lăsați să o fixeze ESET.

Pe lângă aceasta scanare, Conected Home Monitor este o secțiune plăcută pentru a vedea toate dispozitivele diferite care sunt conectate la Wi-Fi. Alte suite de antivirus, cum ar fi Avast, oferă caracteristici similare de monitorizare a rețelei.

Performanţă

Deși majoritatea trăsăturilor sale se întâmplă în fundal, compania ESET are multe de spus despre ceea ce pot face produsele sale. La fel ca multe alte servicii din zilele noastre, ESET oferă o caracteristică anti-ransomware pentru a bloca una dintre cele mai periculoase amenințări. Soluția de securitate scanează periodic pentru comportamente asemănătoare cu ransomware, cum ar fi criptarea în masă a fișierelor. Dacă detectează ceva, va avertiza utilizatorul și va întreba dacă a inițiat această acțiune. Am întrebat compania dacă acest lucru înseamnă că ESET va opri temporar precum TrueCrypt. ESET afirmă că suita nu va interfera cu majoritatea instrumentelor de criptare de masă, dar dacă utilizați ceva mai puțin cunoscut, se poate vedea o oprire temporară.

Există, de asemenea, o caracteristică de protecție a atacurilor prin rețea pentru a opri amenințările care încearcă să se răspândească prin rețeaua dvs. de domiciliu, un „blocker de exploatare” care monitorizează aplicațiile care sunt exploatabile în mod obișnuit, un „scaner de memorie avansată” (în ESET Smart Security) ascunzându-se în memoria RAM, și un scaner UEFI pentru a proteja împotriva malware-ului la nivel scăzut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close