NoutatiSecuritate

Rusia pune Telegram să predea cheile de criptare ale utilizatorilor

Aplicația criptată de mesagerie Telegram a pierdut un apel în fața Curții Supreme a Rusiei

Aplicația criptată de mesagerie Telegram a pierdut un apel în fața Curții Supreme a Rusiei, unde a încercat să blocheze accesul la datele utilizatorilor de la Serviciul Federal de Securitate (FSB) al țării, după cum a raportat Bloomberg.

Anul trecut, FSB a cerut Telegram să-și împărtășească cheile de criptare, iar compania a refuzat, rezultând o amendă de 14.000 de dolari. Astăzi, judecătorul de la Curtea Supremă de Justiție, Alla Nazarova, a confirmat această hotărâre și a negat apelul Telegram. Telegram intenționează să atace și ultima hotărâre.

Telegram se poate confrunta cu o altă amendă și poate chiar să fie blocat serviciul în Rusia

Dacă se constată neconformitatea Telegram, se poate confrunta cu o altă amendă și poate chiar să fie blocat serviciul în Rusia, una dintre cele mai mari piețe ale sale. Potrivit avocatului Telegram, va fi necesară o hotărâre judecătorească separată și o acțiune a autorității de reglementare în domeniul comunicațiilor, Roskomnadzor, pentru a bloca efectiv serviciul.

În 2016, Rusia a adoptat legi pentru combaterea terorismului, care impunea servicii de mesagerie pentru a oferi autorităților posibilitatea de a decripta corespondența cu utilizatorul. Telegram a contestat această decizie, însă poziția FSB este că accesul la cheile de criptare nu încalcă confidențialitatea utilizatorilor, deoarece acestea nu conțin informații despre o persoană, iar toate datele colectate cu ajutorul cheilor ar necesita încă o hotărâre judecătorească.

Argumentul FSB cum că cheile de criptare nu pot fi considerate informații private apărate de Constituție este viclean. Este ca și cum ai spune:” Am o parolă de e-mail, dar nu-mi controlez e-mailul, am doar posibilitatea de a avea parola.” spune Ramil Akhmetgaliev, avocatul Telegram

Telegram a ridicat recent 850 milioane de dolari în pregătire pentru a lansa o ofertă inițială de monede sau ICO și încearcă să efectueze un alt pre-sale privat, sperând să aducă suma totală ridicată la peste 1,6 miliarde de dolari. Compania propune ceea ce numește Telegram Open Network sau TON, un ecosistem asemănător cu Ethereum, cu aplicații, servicii și un magazin pentru bunuri digitale și fizice.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close