ReviewSamsungTelefoane

Samsung 860 EVO: SSD TLC-NAND, rapid și accesibil

Samsung 860 EVO: Dovada că SSD TLC-NAND poate fi rapid și accesibil

Samsung 860 EVO ne-a convins: Acum cu siguranță comparăm SSD-urile TLC (Triple-Level-Cell) cu performanțe superbe SATA. SSD-urile SSL TLC-NAND au fost folosite mai mult pentru accesibilitate, dar EVO 860 este cea de-a treia unitate TLC-NAND pe care am testat-o, care nu se încadrează în transferuri lungi susținute. (Celelalte unități sunt cele identice – cu excepția celor pentru etichetă WD Blue 3D și Sandisk Ultra 3D.)

S-a mărit numărul de exemplare normale de 20 GB, iar modelul EVO 860 a menținut cu ușurință ritmul. De fapt, în ciuda faptului că este destul de ieftin, performanța lui 860 EVO compară mai mult decât favorabil cu cea a vărului său 860 Pro. Puteti verifica toate review-urile noastre SSD in full roundup.

Design și caracteristici

Deși modelul EVO 860 este disponibil în factorul de formă de 2,5 inci, am testat versiunea M.2 2280 (lungime de 22 mm, lungime 80 mm) în capacitatea de 1 TB. Ambele sunt SATA 6Gbps și sunt disponibile cu o capacitate de până la 4TB. Montarea acelei depozitări în ceva puțin mai mare decât un baston de gumă este chiar realizarea. Controlerul este propriul MJX al Samsung-ului, iar NAND-ul care îl hrănește și le citește este TLC-ul propriu-zis / straturi / tridimensionale 3D de la Samsung.

Modelul EVO 860 este răspunsul Samsung la decalajul susținut de scrierea TLC. Și răspunsul este că nu mai există nimic.
Modelul EVO 860 este răspunsul Samsung la decalajul susținut de scrierea TLC. Și răspunsul este că nu mai există nimic.

În ceea ce privește controlerul, nu am vorbit cu Samsung despre asta, dar scuttlebutt am auzit în jurul industriei este că în timp ce TLC (atunci când scris la capacitatea completă de 3 biți) este într-adevăr, mai lent decât 2-bit MLC sau 1 -SLC SLB, au fost în primul rând controlerele care au ținut performanța. Cea mai recentă generație de controler știe cum să facă față timpilor de scriere mai lenți.

Prețurile inițiale pentru EVO 860 sunt de 95 USD pentru 250 GB, 170 USD pentru versiunea de 500 GB; $ 330 pentru cel de 1TB pe care l-am testat, 650 $ pentru versiunea 2TB; iar versiunea 4TB este de 1400 USD. Pe o bază per gigabyte, aceasta este în jur de 31-35 de cenți, în timp ce Pro 860 Pro variază între 47 și 51 de cenți pe gigabyte. Rețineți că modelul 860 Pro oferă o capacitate mai mică de stocare, la 256 GB și 512 GB.

860 EVO este evaluat pentru 600TBW (TeraBytes Written), pentru fiecare 1TB de capacitate pe durata de viață. Acesta este aproximativ jumătate din ceea ce 860 de profesioniști sunt evaluați, dar tipic pentru sfârșitul scăzut al pieței și mult mai mult decât utilizatorul mediu va scrie vreodată.

Performanţă

Cu aproape fiecare metric, modelul EVO 860 este cel mai rapid SSD SSD TLC pe care l-am testat, chiar dacă doar printr-o marjă subțire. Dar este o îmbunătățire clară față de precedentele 750 și 850 EVO și mai rapid decât multe SSD-uri MLC. În topurile de performanță de mai jos, modelul EVO 860 este un bar turcoaz colorat.

Modelul 860 EVO (barele turcoaz de mai sus) reprezintă o îmbunătățire clară față de modelul 850 EVO și la același nivel cu cel mai bun dintre cele mai recente SSD-uri TLC-NAND, cum ar fi Blue 3D de la WD.
Modelul 860 EVO (barele turcoaz de mai sus) reprezintă o îmbunătățire clară față de modelul 850 EVO și la același nivel cu cel mai bun dintre cele mai recente SSD-uri TLC-NAND, cum ar fi Blue 3D de la WD.

După cum puteți vedea mai sus, nu există prea multe diferențe între cele 860 EVO și WD Blue 3D (bare verzi), dar cele mai vechi 850 EVO (bare roșii) sunt în mod clar un un pas în urmă.

Acele SSD-uri cu același model pot varia drastic în performanță, în funcție de capacitățile lor, deoarece modelele mai puțin capabile au mai puține chip-uri. Samsung evaluează toate capacitățile sale la fel pentru aceeași performanță. Nu am avut alte capacități de testat, dar pe baza testelor și a experienței anterioare, găsim că această afirmație ar putea fi justă.

Deoarece viteza de scriere susținută nu mai este o preocupare cu cele mai recente SSD-uri TLC, singurul motiv pentru a merge cu o unitate MLC prețioasă, cum ar fi 860 Pro, este dacă sunteți preocupat de longevitate sau scrieți mai mult date zilnic decât utilizatorul mediu. Rețineți că SSD-ul mediu este evaluat pe o perioadă de cel puțin 10 ani cu o medie de 10GB de scriere pe zi. Și în particular, vânzătorii sunt convinși că vor livra mai mult. Aceasta nu este o promisiune, doar reasigurare pentru cei slabi de inima.

Concluzie

860 EVO este cel mai rapid SSD TLC pe care l-am testat.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close