Samsung Electronics Co. a anunțat că va colabora cu Qualcomm Technologies Inc pentru a produce chip-uri de 7 nanometri pentru serviciul de rețea de generația a cincea (5G), pe fondul creșterii cererii de semiconductori.

Cele două companii vor extinde cooperarea lor pe o perioadă de zece ani în tehnologia de procesare a litografiei Extreme Ultra Violet (EUV), inclusiv fabricarea viitoarelor chipset-uri mobile Qualcomm Snapdragon 5G, folosind tehnologia de procesare EUV de 7 nanometri, Low Power Plus (LPP).

Samsung și Qualcomm au menținut legături strânse între întreprinderile de turnătorie în producția de tehnologii de 10nm și 14nm, a raportat Agenția de știri Yonhap.

„Suntem încântați să continuăm extinderea relației noastre cu Qualcomm Technologies în tehnologiile 5G folosind tehnologia noastră de procesare EUV”, a declarat într-o declarație Charlie Bae, vicepreședinte executiv al echipei de vânzări și comercializare Samsung Electronics.

El a adăugat că aceasta colaborare este o „etapă importantă” pentru activitatea firmei.

Turnătoria de afaceri se referă la realizarea de modele de cipuri pentru alte companii care nu au o fabrică de fabricare a semiconductoarelor.

Utilizând tehnologia de procesare EUL 7LPP, chipset-urile mobile Snapdragon 5G vor oferi o amprentă mai mică a cipurilor, oferind un spațiu mai util în interiorul produselor viitoare pentru a suporta baterii mai mari sau modele mai subțiri.

Samsung a introdus 7LPP EUV, prima sa tehnologie de procesare a semiconductorilor pentru a utiliza o soluție de litografie EUV, în mai 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.