Sistemul care isi da seama daca esti sau nu atent la ore

0
577
sistem care isi da seama daca esti sau nu atent la ore

Ei bine da, a aparut si acest sistem care isi da seama daca esti sau nu atent la ore. Se numeste Nestor si are la baza un sistem pe baza de detectare faciala, care poate recunoaste cand un elev este atent la ore si cand nu.

Acesta va fi implementat intr-o scoala din Paris, fiind dezvoltat de catre o companie franceza pe nume LCA Learning. Principalul scop al sau este de a colecta mai multe informatii, acestea urmand sa fie folosite pentru a face cursurile mai interactive si pentru a ajuta profesorii sa predea intr-un alt mod. Nestor se foloseste de camerele web din laptop-uri pentru a urmari cu atentie miscarile ochilor si pentru a-si da seama cu exactitate in ce parte a lectiei acestia isi pierd interesul.

Astfel, materia va fi restructura intr-un mod in care elevii sa nu mai fie plictisiti si sa-si dea silinta mai bine. In prezent, Nestor este disponibil doar pentru cursurile online, insa creatorul sau mentioneaza faptul ca in scurt timp va aparea si varianta offline, direct in salile de clasa, pentru un reportaj in timp real. Tot acesta este de parere ca softul sau va imbunatati simtitor performantele studentilor si capacitatea lor.

Multa lume insa nu ii da dreptate lui Marcel Saucet, considerand ca programul dezvoltat de el este o incalcare a vietii private si ca nu ar trebui folosit. Cu siguranta si voi sunteti de aceeasi parere, ca si mine de altfel. Elevii si studentii nu ar trebui supravegheati niciun moment de tehnologia respectiva, poate doar pentru un documentar sau un studiu de caz. Ei trebuie lasati sa actioneze dupa propria vointa si sa decida singuri cum si ce doresc sa faca mai departe.

Un sistem asemanator a fost deja testat intr-o scoala din Madrid, Nestor nefiind deci prima idee in acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here