Smart TV OLED: Ce trebuie sa stiti – 2018

0
490
Smart TV OLED
Smart TV OLED

Smart TV OLED: Probabil ati mai auzit de OLED, aceasta tehnologie este prezentata în special pe Smart TV-urile de înalta calitate, daca nu sunteti siguri ce este cu aceasta tehnologie si vrei sa afli de ce este asa importanta aceasta tehnologie OLED, te invitam sa citesti acest articol.

Pe scurt: Tehnologia OLED este cu adevarat un pas înainte în divertismentul de acasa, în viitorul apropiat oricine îsi va putea achizitiona un Smart TV OLED, acesta având un pret peste media veniturilor din România, însa în urmatorii ani se va putea achizitiona foarte usor.OLED vine cu avantaje foarte clare, cum ar fi o calitate mai buna a imagini (calitate mult mai buna fata de televizoarele LED), un consum considerabil mai mic de energie iar timpul de raspuns mai rapid fata de televizoarele obisnuite cu LED.

De ce sunt asa de rare aceste TV-uri OLED? Ei bine pentru ca într-adevar acestea sunt ceva mai scumpe, totusi cu siguranta în urmatorii ani, pretul va scade. În prezent pe piata avem calitate doar de la LG si Panasonic, acestia produc OLED, ceilalti producatori de top înca nu s-au bagat, dar cu siguranta când vor intra pe piata cu astfel de televizoare, preturile vor scadea considerabil.

Totusi acest lucru se schimba, înca din 2017, Sony, un dezvoltator initial al acestei tehnologii va veni cu noul sau Smart TV, OLED Bravia A1E.

Smart TV OLED – Cel mai bun Smart TV OLED

Smart TV OLED
Smart TV OLED

 Televizor OLED Smart LG, 164 cm, OLED65B6J, 4K Ultra HD

 • Tip: OLED
 • Tip TV: Smart TV
 • Functie monitor: DA
 • Gama: 2016
 • Tuner digital: DVB-T2, DVB-C, DVB-S2

Afla mai multe detalii

Smart TV OLED
Smart TV OLED

LG 55EF950V Smart TV OLED 3D, 165 cm, Ultra HD 4K

 • Tip: OLED
 • Tip TV: Smart TV
 • Functie monitor: DA
 • Gama: 2016
 • Tuner digital: DVB-T/C, DVB-S2

Afla mai multe detalii

Smart TV OLED
Smart TV OLED

 Televizor OLED Smart LG, 164 cm, OLED65E6V, 4K Ultra HD

 • Tip: OLED
 • Tip TV: Smart TV
 • Functie monitor: DA
 • Gama: 2016
 • Tuner digital: DVB-T2, DVB-C, DVB-S2

Afla mai multe detalii

Dar ce este un OLED TV? Se merita? Si care sunt avantajele unui televizor OLED?

Ei bine, te invitam sa citesti mai departe pentru a afla cele mai recente si bune informatii despre OLED.

Care este diferenta dintre OLED si LCD/LED

Poate ca suna asemanator dar OLED si LED sunt complet diferite.

LED TV-ul este o tehnologie folosita înca din anii ’60. Prescurtarea LED vine de la Light-Emmiting Diode – Dioda Emitatoare de Lumina. Televizoarele folosesc aceasta tehnologie pentru ca consuma mai putin, vin cu o imagine mai buna si consuma mai putina energie.

TV OLED vine de la Organic Light Emitting Diode – LED Organic: Tehnologia este cunoscuta ca fiind plina de avantaje. Dupa cum stim la televizoarele LED este nevoie de lumina din spate, ei bine la OLED nu mai este nevoie de aceasta.

Practic televizoarele OLED functioneaza altfel, functioneaza pe baza unor OLED-uri, acestea din urma emit lumina prin intermediul unor compu?i organici, de aici si denumirea de „Organic”. Aceste ecrane permit culori mai profunde si un negru mult mai profund, mai clar, contrastul fiind mult mai puternic fata de a altor televizoare ce folosesc LED.

Diferentele sunt mari, cea mai mare diferenta fiind cea cu iluminarea din spate, aceasta are loc doar la televizoarele LED care sunt de fapt LCD, ce foloseste un sistem de iluminare numit si LED-urile.

În comparatie cu LED, televizoarele OLED nu au nevoie de o alta sursa de lumina, acesta îsi genereaza singur propriile surse de lumina.

În ca o diferenta majora între cele doua tehnologii este ca lumina de la LED este complet alba, în schimb OLED permite ca fiecare LED sa îsi schimbe culoarea în functie de nevoie, acest lucru duce la o imagine mult mai buna, si pe lânga asta avem parte si de display-uri mult mai subtiri.

Ca sa nu o mai lungim cu detalii, probabil ce nu te intereseaza, mai jos am sa îti prezint un rezumat al avantajelor pe care le are OLED fata de LED.

 1. Televizoarele OLED au nevoie de mai putina energie electrica
 2. Odata cu tehnologia OLED avem parte si de un contrast mai mare, un nivel de negru mai profund ?i culori mai vibrante
 3. Ecranele sunt cu mult mai subtiri fata de cele LED
 4. Dupa cum am mai spus si mai sus, TV-urile cu aceasta tehnologie sunt mai rapide, acest lucru este foarte benefic pentru cei ce vor sa achizitioneze un astfel de TV pentru jocuri, etc.

Avantajele OLED

Daca ati citit pâna aici, ati trecut deja prin lista de avantaje la OLED fata de LED, am aflat ca tehnologiile sunt mult diferite si care sunt diferentele.

Cel mai bun avantaj din perspectiva mea este faptul ca OLED vine cu altfel de culori, culori mai vibrante, negru mai profund, contrast mult mai mare si calitativ. Totusi pe lânga acest lucru mai avem si faptul ca un OLED este foarte subtire fata de LED.

Chiar daca avem ecrane mari OLED, sa stiti ca tehnologia OLED nu consuma la fel de mult ca un LED, acestea au un consum mai mic, acest lucru si din cauza lipsei nevoii de iluminare „din spate”, nevoie ce la LED o gasim.

Se merita achizitionarea unui Smart TV OLED?

Categoric da, avem numai avantaje, probabil pretul fiind unul dintre dezavantajele notabile în aceasta comparatie, restul avem numai avantaje, avantaje ce vi le-am prezentat si mai sus.

Tot mai sus aveti si câteva recomandari foarte bune, în caz de vreti mai multe detalii sau vreti sa achizitionati un astfel de televizor.

Care este viitorul tehnologiei OLED?

OLED este o tehnologie noua si scumpa, însa nu este aparuta de azi/de ieri, este aparut de mai mult timp, în zilele noastre marii producatori si-au luat un risc pentru a produce astfel de display-uri, acestea fiind foarte greu de fabricat si pretul lor trebuie sa fie mai piperat, asa ca nu se stie daca vor avea succes.

Dupa cum am spus în continuare aceasta tehnologie se dezvolta cam greu pentru Smart TV, asa ca în continuare ne asteptam ca pentru urmatorii 2/3 ani ca produsele OLED sa fie scumpe, pâna vor intra mai multe companii pe piata.

Cam acestea sunt informatiile mele cu privire la OLED, daca doriti sa veniti cu completari, comentarii, întrebarii, etc. Va asteptam la rubrica de comentarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here