Un nou pericol in randul smartphone-urilor, ce este de facut ?

0
364

In ultimul timp au avut loc o serie de  atacuri virtuale, care au dus la deteriorarea mai multor dispozitive. Victimele cad in plasa prin accesarea unor simple link-uri de natura straina si astfel device-urile lor sunt infectate. BlueBorne si-a facut aparitia de curand si reprezinta un nou tip de atac periculos, de care trebuie sa ne ferim.

Acesta lucreaza prin intermediul bluetooth-ului, iar orice smartphone Android, Windows si Linux care nu au un program de securitate serios si conexiunea Bluetooh este activa poate fi compromis foarte usor.

Prin intermediul lui BlueBorne hackerii reusesc sa preia controlul unui device intr-un timp foarte scurt, aproximativ 10 secunde. Pe masura ce atacul s-a raspandit rapid,cei de la Microsoft au incercat sa lanseze un sistem care sa il opreasca. Pentru inceput, Google a oferit tuturor producatorilor un patch,urmand ca fiecare telefon sa primeasca un update de securitate.

Hackerii pot intercepta orice informatie confidentiala pe care o primim sau o trimitem, apoi cu usurinta o modifica sau o folosesc pentu propriul interes. Chiar daca device-ul este repornit sau resetat, controlul acestuia poate fi recuperat imediat. Utilizatorii de Iphone nu trebuie sa isi faca griji, intrucat la fiecare actualizare zidul de securitate este tot mai performant.

Exploit-ul BlueBorne  permite propagarea atacurilor cu malware, infectand dispozitivele aflate în raza de conexiune bluetooth. Cercetătorii Arms Labs au instalat aplicații de tip  ransomware si au construit rețele de tip botnet. Aceștia au promis că vor rezolva problema rapid, acest atac virtual va fi eliminat, iar device-urile vor fi în siguranță.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here