NoutatiStiinta

Smartwatch pentru copii – adorabil, dar nu o idee prea bună

Acest smartwatch pentru copii este adorabil, dar probabil nu este o idee minunată

Omate a colaborat cu Nanoblock pentru a lansa un nou smartwatch pentru copii numit Omate x Nanoblock. Este un ceas adorabil cu blocuri colorate aranjate pe curea. Aș purta-o dacă eram copil, mai ales pentru că are o cameră selfie încorporată. Chiar dacă mi se pare drăguț, probabil că ar trebui să evitați să le legați pe copiii dvs. cu orice smartwatch.

Producătorul ceasului inteligent Omate a colaborat cu producătorul japonez de jucării Diablock, pentru a oferi un aspect nou în ceea ce privește siguranța purtabilele.

Agenția germană pentru telecomunicații a interzis orice tip de Smartwatch pentru copii

Agenția germană pentru telecomunicații, Bundesnetzagentur, a interzis smartwatch-urile pentru copii la sfârșitul anului 2017 și le-a cerut părinților să le distrugă. Agenția a pus problema cu microfoane pe ceasuri. Între timp, organizația europeană a consumatorilor (BEUC) a anunțat anterior că smartwatch-urile reprezintă o amenințare la adresa securității pentru viața privată a copiilor. BEUC a avertizat că smartwatch-urile de urmărire GPS ar putea fi hackuite și că atacatorii ar putea să urmărească sau să spioneze locația GPS a smartwatch-urilor pentru copii.

Omate x Nanoblock, care va fi prezentat la MWC 2018, oferă funcții de securitate cum ar fi alerte SOS, conversații vocale și video bidirecționale și urmărirea locației, precum și o durată de viață de trei zile, o alarmă, pedometru, cronometru și față – camera foto.

Omate spune că smartwatch-ul „triangulează locația folosind GPS, rețele mobile și hotspoturi Wi-Fi pentru o poziționare precisă.” Deci, probabil, este bine să vă urmăriți copilul. Compania declară, de asemenea, că toate aceste date privind locația, mesajele și apelurile video sunt criptate de la o rețea virtuală privată (VPN). Sună promițător. În cele din urmă, totuși, părinții trebuie să decidă dacă sunt dispuși să-și asume riscul companiilor și, eventual, hackerilor să-și dea seama unde sunt copiii lor în orice moment. Un smartwatch produce o mulțime de date. Ceasul va fi livrat în iunie pentru un preț nedezvăluit.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close