SRI ia masuri in urma atacurilor cibernetice de saptamana trecuta

0
609

In urma atacurilor cibernetice de saptamana trecuta, cei de la Serviciul Roman de Informatii (SRI) au decis sa faca un exercitiu de securitate in acest sens. Vor face parte in jur de 60 de institutii si companii, iar rolul testului este acela de a vedea cum se prezinta securitatea companiilor in cauza, rezultatele fiind folosite pentru a dezvolta un sistem de aparare si de avertizare eficienta.

Acest test se va desfasura de luni pana miercuri si va avea loc la poligonul cibernetic al Centrului National Cyberint, unde in jur de 60 de companii si instituii vor fi supuse la atacuri cibernetice, pentru a putea vedea cum reactioneaza in aceste momente.

Dupa cum am mai spus, informatiile vor fi folosite in scopuri practice, si anume, gestionarea corecta a situatiei cat si crearea unui mecanisc de alerta si de avertizare. Reprezentatii SRI sunt optimisti in ceea ce priveste testul si relateaza urmatoarele:
Exercitiul va contribui la constientizarea nivelului de pregatire al entitatilor implicate, in situatia unui eveniment ce va afecta spatiul cibernetic la nivel national, precum si la consolidarea parteneriatului public-privat in domeniu.”

Partenerii Serviciul Roman de Informatii in acest proiect sunt Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Externe, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Serviciul de Informatii Externe etc. Sa speram insa ca din toate astea vor aparea si rezultate pozitive, deoarece virusul ransomware a inregistrat peste 200.000 de victime din peste 150 de tari, numarul inca fiind in crestere.

De asemenea, conform SRI, in tara noastra a fost atacat Ministerul Afacerilor Externe chiar vineri, atunci cand acestia au reusit sa se apare cu succes in fata grupului de hackeri. Tot ei declara faptul ca atacurile vor creste semnificativ in perioada urmatoare, asa ca aveti grija sa aveti update-urile pornite si sa va faceti backup la date cat mai rapid. Puteti citi mai multe in acest articol.