SSD VS HDD: Care este diferenta?

0
484
Recomandare SSD
Recomandare SSD

Ce este mai bun, un SSD sau un HDD? Ei bine astazi ramâne sa discutam acest subiect si sa raspundem acestei întrebari.

SSD vine de la (Solid State Drive) iar HDD este prescurtat de la (Hard Disk Drive), acestea sunt dispozitive de stocare a datelor pentru PC-uri si Laptopuri. Mai jos aveti câte un link pentru a afla care sunt cele mai bune HDD-uri si cele mai bune SSD-uri de pe piata.

  1. Top 5: Cele mai bune SSD-uri începând de la 300 LEI.
  2. Top 5: Cele mai bune si ieftine Hard Disk-uri externe.

Aceste link-uri va vor ajuta în a gasi cel mai bun SSD sau HDD, topurile facute de mine arata cele mai bune si ieftine dispozitive de stocare.


În continuare vom compara SSD-ul fata de HDD în functie de anumite aspecte:

Viteza

Daca vreti un dispozitiv de stocare rapid, îti recomand SSD-ul care bate HDD-ul foarte bine la acest capitol, nu poate fi vorba de concurenta între SSD si HDD la capitolul viteza, SSD-ul are un altfel de sistem de stocare, HDD-ul este scrie si citeste pe disc, ceea ce nu îi permite sa fie foarte rapid. Deci alegerea ideala daca alegi viteza pentru un dispozitiv de stocare, este SSD-ul care poate prinde o viteza de pâna la 600 MB/s, în schimb la HDD maximul ar fi 160 MB/S, si asta doar teoretic.

Durata de viata

Poate va gânditi ca la acest capitol SSD-ul nostru va fi batut, ei bine nu este vorba de asa ceva. HDD-ul are lucru mecanic, este vorba de un disc care se învârte în interiorul dispozitivului. SSD-ul este teoretic mai durabil la viata dar totusi suntem atentionati ca întreruperile de curent sunt uneori fatale pentru SSD-urile noastre.

Capacitate si Pret

Cred ca este de la sine înteles ca Pretul unui SSD este cu mult fata de cel al unui HDD, asa ca nu are rost sa mai dezbatem mult acest subiect. În general Pretul pe SSD se calculeaza pe capacitatea acestuia de stocare, la fel ca la HDD însa pretul este ceva mai maricel la SSD. Dar totusi raportul calitate/pret este bun la unele firme iar o investitie într-un SSD maricel îsi are rostul.

Concluzie

Eu aleg SSD-ul din prima acest dispozitiv de stocare este cu mult peste HDD, pretul ar putea fi o micuta problema, însa în urmatorii ani nu vom mai avea probleme cu acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here