NoutatiSecuritate

Statul Washington protejează neutralitatea internetului

Este prima lege de stat care poate fi aplicată împotriva furnizorilor de servicii de Internet

Statul Washington a adoptat legi care protejează neutralitatea internetului

Washingtonul a devenit primul stat care a adoptat o lege care protejează neutralitatea internetului, împiedicând furnizorii de servicii de internet (ISP) să încetinească sau să blocheze conținutul online. Guvernatorul democraților, Jay Inslee, a semnat proiectul de lege (Casa Bill 2282) în această dimineață, care interzice furnizorilor de servicii de internet să blocheze conținutul legal, aplicațiile și serviciile. De asemenea, va împiedica încetinirea vitezei de conectare, cunoscută și sub denumirea de ”throttling”, precum și acordarea de priorități plătite, unde furnizorii de servicii de Internet favorizează un anumit trafic care le este benefic.

„În centrul acțiunii noastre de astăzi este protecția consumatorilor”, a declarat Inslee pentru The New York Times. „Statele trebuie să acționeze deoarece, în cadrul administrației Trump, am văzut cetățeni, inclusiv șapte milioane de oameni din Washington, dezbrăcați de protecția de bază, cum ar fi internetul deschis”.

ISP-urile vor da în judecată statul Washington

Associated Press subliniază că aceasta nu este din punct de vedere tehnic prima lege privind neutralitatea internetului (Oregon a adoptat deja legislația), dar este prima lege în care încălcările tuturor ISP-urilor sunt executorii, în conformitate cu Legea privind protecția consumatorilor din Washington. Comisia Federală de Comunicații a aprobat o măsură de eliminare a regulilor privind neutralitatea internetului cu un vot de 3-2 în decembrie. FCC a interzis legilor de stat să contrazică decizia, așadar foarte probabil ISP-urile vor da în judecată statul Washington asupra acestei noi legi pentru a afla dacă FCC are puterea de a preveni această mișcare.

FCC a pierdut anterior o hotărâre de a întâmpina legile de stat care interzil ISP-urile municipale

Comanda FCC care a ucis neutralitatea internetului a susținut că statele individuale care își implementează propriile legi privind neutralitatea internetului ar provoca prea multe dificultăți și confuzii, dacă ar fi fost luate reguli de la stat la stat. Merită totuși menționat faptul că FCC a pierdut anterior o hotărâre de a întâmpina legile de stat care interzic ISP-urile municipale. „Statele au un drept deplin de a-și proteja cetățenii”, a spus Inslee, adăugând că este încrezător în legalitatea legii statului, potrivit AP.

Deoarece FCC a aprobat eliminarea regulilor privind neutralitatea internetului , au apărut o serie de procese. În ianuarie, 22 de avocați generali au intentat un proces pentru a bloca abrogarea, în timp ce guvernatorul New York, Andrew Cuomo, a semnat un ordin executiv care ar cere ISP să respecte regulile de neutralitate a internetului în ciuda revocării. De asemenea, democrații luptă împotriva abrogării în Senat.

Noile reguli ale FCC privind neutralitatea internetului vor fi lansate pentru publicul larg pe 23 aprilie. Legea privind neutralitatea internetului din statul Washington va intra în vigoare până în 6 iunie.

Astăzi facem istorie: Washingtonul va fi primul stat din națiune care păstrează internetul deschis cu propria noastră lege #NetNeutrality. Internetul continuă pentru locuitorii Washingtonului. a scris Governor Jay Inslee pe Twitter

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close