GamingStiinta

Steam Audio: Un nou ajutor din partea Valve pentru dezvoltatorii de jocuri

Se pare că Valve se focuseaza în perioada aceasta mai mult pe ajutarea dezvoltatorilor de jocuri, sau orice proiect ce poate intra în platformă lor prin lansarea unei unelte care cu siguranţă va fi foarte bine primită de către aceştia.

Steam Audio este o unealtă foarte promiţătoare pentru dezvoltatorii de jocuri, dar şi alte proiecte, după cum spun cei de la Valve. Aceasta unealtă poate înlocui soluţiile standard a sunetelor pentru a reda efecte audio mult mai realiste, care se comportă așa cum ar trebui într-un spațiu tridimensional.

Un exemplu am putea avea funcţia de HRTF, adăugată recent în CS:GO, această funcţie ne ajută să găsim mai uşor inamicul pe hartă, astfel vom avea o experienţă de joc mult mai bună.

O demonstraţie pentru eficienţa acestui serviciu de la Steam, avem în video-ul de mai jos, după cum veţi vedea, acesta este foarte bun, speram să îl vedem pe cât mai multe jocuri şi proiecte, în special proiectele VR vor folosi această tehnologie.

Pentru că totul să fie şi mai bine, aflăm că această funcţie vine gratuit, Steam Audio va fi livrat ca un plug-in Unity și că un API de C. Variante pentru Unreal Engine 4, FMOD Studio și Wwise vor fi disponibile în curând.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close