Tehnologia 5G urmeaza sa-si faca aparitia 2020 si promite o conexiune de mare viteza si latenta mica.

0
44
Conexiune 5G

Avem din ce in ce mai multe device-uri conectate la internet si care pot fi contralate de la distanta, lumini, intrerupatoare, prize, porti, frigidere mai nou si masini inteligente care se conduc singure dupa cum vedem in straintate si mai nou si pe la noi. Toate astea ne faciliteaza viata, ne ajuta cumva sa fim mai eficienti, dar totusi au nevoie de o cale de comunicare si ele ca sa poata fi controlate de la distanta. Aici intervine 5G-ul. Avem conexiuni destul de bune, nu zic ca nu, dar ce promite tehnologia 5G, pare sa fie nemaipomenit.

Aceasta conexiune, 5G, nu este doar o tehnologie pentru telefoane sau urmatorul G, a declarat Rober Topol, managerul general al filerei de la Intel care se ocupa de dezvoltarea tehnologiei respective. El afirma ca 5G-ul este despre transferul de date in cantitate cat mai mare si viteza cat mai buna intre device-uri, fie ele venite de la un frigider, masina de spalat sau o drona zburatoare.

Tehnologia are potentialul ca aceasta sa fie intiatorul unei noi epoci unde device-urile pot fi contectate intre ele printr-o tehnologie wireless solida, cu o conexiune rapida. Dar conform Topol, nu este vorba doar despre cat de rapida va fi conexiunea ci cat de mica o sa fie latenta si faptul ca vom beneficia de comunicatii fiabile wireless pentru noi, oamenii, sau intre computerele inteligente.

Nu e vorba doar despre masinariile inteligente si comunicare, e vorba si de divertisment. Potrivit lui Carrie MacGillivray, vice presedintele IDC’s Mobility and IoT, tehnologia 5G va fi un mare pas in fata pentru transmiterea fluxurilor live pe internet. Tot ea a mai declarat ca multumita acestei tehnologii vom putea descarca filme 4K in cateva secunde in loc sa mai asteptam minute bune pentru a descarca un film de pe internet. Totodata, fara dar si poate, aceasta tehnologie va aduce si inovatii in cadrul medical la preturi avantajoase.

Se pare ca avem in fata drumul spre o noua lume, mai inteligenta cu comunicare de mare viteza, promisa de tehnologia 5G, iar daca stai sa te gandesti ca acesta tehnologie este deja in teste si pormite sa-si faca aparitia in 2020 la jocurile olimpice organizate in Tokyo, nici nu e lung drumul. Am dreptate?

Mie mi se pare ceva absolut genial si de abia astept sa vad cum va revolutiona industria inteligentei artificiale aceasta conexiune. Voi ce parere aveti?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here