Noutati

Tehnologii de ultimă oră folosite de către cele mai tari cazinouri din lume

Escrocheriile din cazinouri nu sunt precum cele din filme, ci mult mai avansate și complicate în zilele noastre. De aceea, marile cazinouri investesc sute de milioane de Euro anual pentru a dezvolta noi soluții de combatere a fraudei. La noi în țară nu avem astfel de cazuri, însă în Vegas spre exemplu, numărul mare de cazinouri în care lucrează sute sau chiar mii de oameni face ca întreg mecanismul să poată fi extrem de vulnerabil dacă nu se recurge la tehnologie de ultimă oră. În continuare vă vom prezenta câteva dintre tehnologiile adoptate în ultimii ani de către anumite cazinouri de top din lume:

Cititorul de plăcuțe de înmatriculare

Primul strat de protecție al cazinourilor de top este situat în exterior, pentru ca anumiți clienți nedoriți să fie opriți înainte de a ajunge la ușa de intrare. Acest lucru este posibil cu ajutorul tehnologiei de citire și recunoaștere a tuturor plăcuțelor de înmatriculare care intră parcare. Practic, imaginile sunt scanate în timp real și transformare în text, iar apoi dacă vreun număr de înmatriculare coincide cu cel al unui client dependent sau nedorit, se transmite o notificare automată către departamentul de securitate, care îl întâmpină pe individul respectiv și îi interzice accesul.

Camerele „Angel Eye”

Această tehnologie a fost realizată pentru a opri schimburile de cărți care se tot practicau în rândul escrocilor. Peste 65% dintre tentativele de fraudă în cazinouri implică personalul cazinoului. Angel Eye este un sistem de camere de supraveghere, care scanează în timp real cărțile din pachet și cele de pe masă (prin intermediul codurilor de bare). Dealerul apasă un buton atunci când jocul este decis pentru ca rezultatul să fie afișat pe un ecran, iar dacă acela nu coincide cu ceea ce arată dealerul, agenții de securitate vor interveni pentru a estompa furtul. O astfel de tehnologie poate fi văzută în acțiune și pe platforma Netbet Casino, în secțiunea de Cazinou Live.

Jetoane RFID

Foarte multe dintre escrocheriile încercate în cazinouri implicau furarea, falsificarea sau ascunderea jetoanelor. În ultimii ani însă, cazinourile de top din lume folosesc numai jetoane cu chip și serie unică, care pot fi urmărite în timp real în cazinou și totodată dezactivate la nevoie prin intermediul undelor radio.  Această abordare a revoluționat deja securitatea marilor cazinouri, care nu mai pot fi păcălite să plătească bani pentru jetoane false. Lista avantajelor însă nu se oprește aici. În prezent, cazinourile care pot monitoriza mișcarea jetoanelor și lucrează la stabilirea unui set de tipare care să-i ajute pe cei de la securitate să estompeze cât mai prompt orice tentativă de înșelăciune.

Recunoaștere facială

Deși nu este o metodă care să fie apreciată de către toată lumea, trebuie să recunoaștem faptul că tehnologia se îmbunătățește pe zi ce trece și recunoașterea facială a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani. Practic, cazinourile folosesc două sisteme biometrice de recunoaștere facială: Cel mai comun, pur și simplu depistează orice chip uman care pășește în cazinou și îi stochează o captură de imagine, iar cel mai avansat, la care se lucrează intens, pe lângă stocarea imaginii, începe imediat să încerce să identifice dacă respectiva față coincide cu cea a unui jucător nedorit și apoi alertează securitatea în mod automat dacă găsește ceva.

Problema cu această tehnologie este că majoritatea imaginilor sunt captate de pe tavan sau din zone foarte înalte, fapt ce face ca identificarea să nu fie tocmai precisă și în plus, timpul de căutare într-o bază de dată foarte mare poate să fie destul de mare. Nu în ultimul rând, o barbă și o mustață falsă, alături de lentile de contact sau ochelari de soare pot păcăli destul de ușor astfel de sisteme în prezent.

TableEye21

Acest sistem ultra performant folosește o combinație între sistemele menționate mai sus. Practic, securitatea poate monitoriza în timp real un feed video pe care sunt specificate date importante precum numărul de mâini oferite de dealer pe oră, anumite tendințe care ies din tipar sau procentajul de câștig al jucătorilor. Această tehnologie este extrem de folositoare pentru angajații departamentului de securitate, care pot identifica mult mai ușor dacă un anumit jucător numără cărțile la Blackjack sau dacă pur și simplu trișează cu ajutorul crupierului.

Pe lângă aceste tehnologii, anumite cazinouri majore se folosesc și de alte instrumente mult mai puternice, cum ar fi cele care efectuează conexiuni între indivizi, cercetând orice posibile legături între indivizi care se comportă ca și cum nu s-ar cunoaște, dar care lucrează în echipă pentru a escroca cazinoul. Este vorba despre tehnologii care se folosesc în prezent pentru combaterea terorismului…

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close