Noutati

Tesla spune că autopilotul a fost pornit în modelul X

Tesla Inc a spus că un model Tesla X a implicat o accidentare fatală în California, săptămâna trecută, și a activat sistemul Autopilot, ridicând noi întrebări despre sistemul semi-autonom care gestionează anumite sarcini de conducere.

Tesla a declarat, de asemenea, că log-urile autovehiculului din accident au arătat că nici o acțiune nu a fost luată de conducătorul auto înaintea accidentului și că a primit avertismente anterioare pentru a-și pune mâinile pe roată.

„Șoferul a avut aproximativ cinci secunde și 150 de metri de vedere liberă a divizorului de beton cu atenuatorul de avarie zdrobit, dar jurnalele vehiculului arată că nu s-au luat măsuri”, a spus Tesla.

Declarația nu a spus de ce sistemul Autopilot nu a detectat aparent divizorul de beton.

Accidentul fatal și incendiul autovehiculului de la Tesla din apropiere de Mountain View, California, au implicat alte două mașini și au întârziat traficul de ore întregi. Șoferul Tesla de 38 de ani a murit la un spital din apropiere, la scurt timp după accident.

Administrația Națională de Siguranță a Traficului de Autostradă, care a lansat o anchetă privind accidentul la începutul acestei săptămâni, nu a comentat imediat. Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor investighează, de asemenea, accidentul fatal.

Autopilotul permite șoferilor să-și ia mâinile de pe volan pentru perioade lungi de timp în anumite condiții. Tesla cere ca utilizatorii să fie de acord să-și mențină mâinile pe volan „în orice moment” înainte de a putea folosi pilotul automat, dar utilizatorii în mod obișnuit afirmă că pot folosi sistemul pentru a conduce cu mâinile libere.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close