NoutatiStiinta

Google efectuează teste pentru a ajuta 911 să găsească apelanții

Datele de localizare mai exacte pot salva vieți

Google a efectuat un studiu pentru a testa eficiența utilizării tehnologiei sale fiind de mare ajutor operatorilor 911 să identifice cu mai multă precizie locația apelanților. Testul a inclus zeci de mii de apeluri pe parcursul a două luni în mai multe state și a avut rezultate încurajatoare, după cum a raportat The Wall Street Journal.

Tehnologia Google poate salva până la 10.000 de vieți pe an

Testul a fost efectuat în colaborare cu două companii care au conexiuni în 911 centre, West Corp și RapidSOS. În sistemul actual 911, transportatorii wireless sunt în mod normal responsabili pentru furnizarea informațiilor despre locație, dar nu sunt foarte exacți. RapidSOS spune că, folosind tehnologia Google, aproximativ 80% din apelurile 911 au avut date mai precise despre locație în primele 30 de secunde. De asemenea, datele Google au redus dramatic raza estimată a locației unei convorbiri, de la 522 de picioare până la 121 de picioare și au ajuns mai repede decât datele transportatorului.

După cum notează The Wall Street Journal, economisirea unui minut în timpii de răspuns poate salva până la 10.000 de vieți pe an. Datele de localizare îmbunătățite pot, de asemenea, ajuta dispecerii în situațiile în care apelantul nu poate vorbi în engleză sau într-o stare de panică, dă adresa greșită. 

Bob Finney III, directorul departamentului de comunicații pentru Counter Collier din Florida de Sud, explică faptul că procesul a rezolvat o altă problemă cu care se confruntă dispecerii. Apelanții uneori dau neintenționat locația greșită dispecerilor sau apelul telefonic se întrerupe prea rapid.

Putem valida ceea ce spune apelantul. N-am reușit niciodată să facem asta pentru că sistemul nu a fost niciodată suficient de bun.spune Bob Finney III, directorul comunicațiilor pentru biroul Sheriff’s County din South Florida

Tehnologia de localizare a Google este disponibilă în prezent în 14 țări, iar compania a declarat că speră să o aducă în SUA în acest an.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close