Tigara clasica sau tigara electronica: De ce sa alegi tigara electronica

0
320
tigara electronica
tigara electronica

În rândul tinerilor din ce în ce mai mult ţigara electronică capăta popularitate iar ţigara clasică începe să fie mai rar întâlnit la aceştia. În articolul de astăzi vom vorbi despre ţigară electronică, care sunt diferenţele dintre cea electronică şi cea clasică şi care dintre aceste două variante este mai puţin nociva şi costisitoare.

În primul rând vreau să vă spun că în cazul în care nu fumaţi vă recomand să nu vă apucaţi de vapat, sau fumat din cauză că acest lucru poate provoca dependentă.

Sunt fumător iar acest lucru mă ajută să fac o analiză clară a situaţiei şi să ofer o recomandare bună în acest articol când vine vorba de ales între ţigara clasică şi cea electronică.

Ţigara electronică nu emana fum, lucru care din prima ne dăm seama că este mai puţin nociva pentru corp. Ţigara electronică degaja vapori, aceştia fiind produşi de încălzirea, la o temperatură de circa 65 ºC, a e-lichidului, de către atomizor.

În caz de vă întrebaţi ce conţine e-lichidul, v-am lăsat mai jos o listă.

  • glicerina vegetală şi/sau propilen glicol,
  • apă,
  • nicotina pură
  • arome

După cum vedeţi sunt mult mai puţine elemente într-un lichid de ţigară electronică decât într-o ţigară clasică.

Într-adevăr până acum am vorbit numai de bine de aceste ţigări electronice, însă trebuie să ţinem cont că nu sunt studii clare în ceea ce priveşte efectul acestora asupra sănătăţii umane. Totuşi un lucru este cert, ţigara electronică este mai puţin dăunătoare şi costisitoare decât o ţigară clasică.

Într-o ţigară clasică se regăsesc aproximativ 70 de substanţe ce pot provoca cancer, sigur dacă ştiţi acest lucru nu o să vă facă să vă lăsaţi de fumat însă se poate opta pentru o alternativă care cel puţin în teorie este mai puţin dăunătoare şi sigur mai puţin costisitoare, este vorba despre ţigară electornica.

În momentul de faţă am achiziţionat o ţigară electornica şi aromele necesare de pe magazinul etigara-electronica.ro preţurile sunt foarte bune iar experienţa un pic diferită faţă de cea clasică însă în sensul pozitiv.

Voi reveni cu un nou articol în care am să vă povestesc cum m-a schimbat ţigara electronică după 2/3 luni de folosire în locul celei clasice.