Cele mai bune servicii VPS hosting din Romania
Cele mai bune servicii VPS hosting din Romania

Cauţi cel mai bun VPS hosting pentru afacerea ta? Ei bine mai jos aveţi un TOP 5 cu cele mai bune servere VPS din România.

Recent, echipa BetIT a realizat un studiu destul de complex pentru stabilirea celor mai buni şi de încredere provideri de servere VPS din România, clasificarea acestora fiind realizată atât după media de uptime obţinută în ultimele 2 luni cât şi după review-urile adunate de la clienţii care deja utilizează serviciile respectivelor companii.

În clasamentul realizat de către noi nu am luat în calcul preţurile practicate de către provideri, întrucât nu ar fi o clasificare relevantă, preţul fiind cel mai neimportant aspect atunci când dorim să obţinem calitate şi stabilitate.

Considerăm că cele mai importante aspecte pe care trebuie să le luăm în calcul sunt: uptime-ul, tipul de stocare şi infrastructura utilizată, partea de suport tehnic şi răspunsurile prietenoase pe care ni le dorim cu toţii atunci când apelăm la cei ce ne oferă acest serviciu.

Chiar dacă piaţa de web hosting în acest moment este una destul de saturată şi ofertele sunt din ce în ce mai atrăgătoare, diferenţa se face prin calitatea serviciilor oferite de fiecare provider în parte.

Firmele de web hosting clasificate in topul nostru sunt:

1. HostX – Cel mai bun serviciu de VPS hosting.

HostX ofera servicii de web hosting inca din anul 2009, avand un sediu operational in Bistrita si unul in Cluj Napoca. Este unul dintre cei mai apreciat provider de solutii de web hosting dedicat (servere VPS, VDS, gazduire shared SSD), oferind un suport tehnic excelent. Chiar daca preturile nu sunt cele mai mici, de fiecare data cand am apelat la echipa de suport am primit un raspuns si o rezolvare rapida. HostX este unul dintre putinii provideri care ofera solutii dedicate Magento si suport in optimizarea serverelor pentru a obtine performanta dorita.

Recomand aceasta firma pentru cele mentionate mai sus dar si pentru ca betit.ro este gazduit acolo, pot spune ca acestia au totul pus la punct, iar oricine va merge pe HostX va merge bine si nu va avea probleme de nici un fel cand vine vorba de gazduire.

Prima oară când am auzit de acest serviciu mi s-a părut puţin o glumă, acesta fiind pe un subdomeniu, dar de fapt nu, nu este nici o glumă, şi aceştia se pot găsi şi la adresa următoare: securecenter.ro.

Aceştia oferă un serviciu demn de locul 2 în România, oferă servere VPS la un preţ bun iar calitatea acestora este bună, în limita preţului afişat pe site, cumperi ceva mai scump vei avea mai multe avantaje, cumperi ceva mai ieftin, vei primi ceva ieftin.

3. NameBox

Acum un an sau doi, vorbeam de NameBox ca fiind locul 1 în România (la top web hosting), aceştia au scăzut în top dar totuşi sunt pe locul 3, nu au ieşit din segmentul „Top 5”, scăderea au avut-o datorită faptului că pe piaţa au apărut firme noi sau care au revoluţionat.

Dacă vă hotărâţi să cumpăraţi un VPS de la NameBox, vă recomand să luaţi ceva de peste 20 de euro pe lună, acel VPS vă va oferi calitatea necesară să ţineţi un site „în viaţa” la o viteză optimă.

La serviciul de shared aceştia sunt pe locul 2 în România, în schimb la VPS treaba stă puţin altfel şi aceştia coboară pe locul 4, un loc bun dacă ţinem cont că în România sunt foarte multe „firme” care oferă servicii mult mult mai proaste la acelaşi preţ.

Aceştia sunt OK au viteza, seriozitate şi preţul pentru servicii nu este chiar ieşit din comun, poţi să îi alegi şi pe aceştia fără să ai probleme, cel puţin din informaţiile colectate nu s-au găsit probleme ieşite din comun ci doar ceva cu care se confruntă toate firmele de hosting serioase.

5. Hostico

Şi pe ultimul loc vă prezint HostX, a trebuit să lucrez şi cu aceştia într-un proiect, VPS-ul folosit pentru acel proiect a fost de la HostX iar serviciile pe care le-au oferit au fost bune dar puţin complicate.

Puţin mai complicat acesta este totuşi pe locul 5 în România, în acest top. Mie personal mi-a plăcut cum s-au prezentat, am auzit de cazuri în care aceştia nu par serioşi şi mult prea complicaţii, totuşi dacă vă e frică de ceva puteţi apela la numărul 1 din acest top, HostX. Dar sper că dacă alegeţi HostX să nu aveţi probleme iar aceştia să fie demni de locul 5 în România.

Acesta a fost topul, eu m-am luat după mai multe informaţii şi din propria experienţă pe care am avut-o cu mai multe firme de hosting, sau „firme”, pentru că multe nici măcar nu sunt firme şi oferă servicii de proastă calitate.

Recomand să luaţi VPS de la HostX, serviciu testat din toate unghiurile iar la review, nota finală pentru aceştia ar fi 10 din 10. Totuşi este bine să cercetati singuri.

Îţi urez succes în afacere, dacă cumva ai o problemă cu una dintre firmele de mai sus te rog să laşi un comentariu noi vom încerca să vedem despre ce este vorba iar firmă care primeşte reclamaţia ar putea fi retrogradata cu un loc mai jos, sau chiar scoasă din top, dar nu cred că se va pune problema.

ATENŢIE!

Comentaţi doar pe seama acestor 5 recomandări, aceste servicii nu au fost testate doar de către mine ci de mai multe persoane, aşa că dacă în comentarii vei spune părerea ta despre o firmă acesta nu înseamnă că este neapărat bună şi nu vrem să băgăm oamenii în eroare, cu servicii de la site-uri de hosting care se lansează astăzi şi peste o lună au fugit cu banii tăi, sau care totuşi sunt vechi dar nu ţin pasul tehnologiei.

3 COMENTARII

 1. Tu glumesti cu HostX pe primul loc, de o luna de zile am host la ei, este groaznic, suportul este praf, sau in bucati mai mari il putem numi pamant, raspunsurile pe suport vin de genu „tigan in piata prins ca fura la cantar”, mai precis nu exista rezolvare, daca ceri solutie/remediere solutia e sa schimbi pachetul de host, eventual pt un site de prezentare de 15 pagini sa achizitionezi server dedicat.
  Am vorbit destul de rau, sa vorbim si de bine, din cei enumerati mai sus pot compara doar cu hostvision, unde am host din 2008 parca sau inceputul lu` 2009, in fine multi ani, fara probleme, fara batai de cap, si suportul suport, explicatii si explicatii si nu intelegea tampitu mai expicau pana intelegeai(se mai intampla cateodata sa nu fie pe intelesul meu)
  Cum am ajuns la hostx, simplu hostvision nu are servere pe windows.

 2. Scuze am uitat sa precizez, site-ul ala de 15 pagini(site in lucru, deci fara vizitatori) ma deconecteaza, incarca fff greu, trebuie sa parcurg pasii de doua ori sa salveze o singura data, iar pachetul de host este W2 SSD

 3. Salut,

  Eu folosesc https://www.hostx.ro/ si wwww.siteground.com pentru cele de afara, nu am avut probleme cu ei, suportul e ok iar site-urile fata de ce sustine Adrian se misca excelent.
  W2 e ceva pachet Windows ? – nu ma pricep la pachetele de la ei .

  Dar cele de pe Linux sunt impecabile si crede-ma am testat multe servicii din Ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.