Noutati

Top cele mai securizate browsere

Acum putin timp in urma a avut loc editita 2017 a competitiei Pwn2Own, iar ca urmare avem o lista cu cele mai sigure browsere dar si una cu cele mai putin sigure. Majoritatea browserelor cunoscute au fost supuse la o sesiune de hacking care a durat trei zile, din care au iesit rezultate putin surprinzatoare.

Printre browserele gen Chrome, Firefox s-a aflat si Microsoft Edge, versiunea moderna pentru Internet Explorer a celor de la Microsoft. Chiar daca este cat de cat imbunatatit, browser-ul Edge nu a putut tine pasul cu celelalte fiind spart de cinci ori in timpul sesiunii. Majoritatea vulnerabilitatilor au tinut de bug-urile din Javascript, iar prin urmare, echipa Ether a primit suma de 800.000 de dolari.

Totusi, cea mai mare suma in cadrul vulnerabilitatilor acestui browser au primit-o 360 Security, care au gasit o modalitate de a iesi dintr-o masina virtuala prin intermediul unui bug. Safari nu se afla nici el in topul celor mai sigure, fiind spart de aproape patru ori, deoarece ultima data s-a descoperit un bug deja rezolvat in versiunea beta.

Asadar, in topul celor mai sigure se afla Google Chrome, care nu a fost spart niciodata si Firefox care a reusit ca greu sa fie spart doar o data.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close