Primul transplant de cap va avea loc anul viitor, de ce a fost amanat ?

0
726

Medicina a evoluat foarte mult in ultimul timp, iar cercetatorul Sergio Canavero ar putea sa revolutioneze acest domeniu. Acesta a lansat o teorie, aceea ca este posibil transplantul de cap. Neuro-chirurgul are nevoie de fluidele necesare pentru a iriga tesuturile neuronale. Operatia va fi foarte complexa, iar la aceasta vor participa 150 de medici cu multa experienta in spate.

Valery Spiridonov trebuia sa fie voluntarul, dar acesta s-a razgandit intr-un ultim moment deoarece si-a dat seama ca doctorul nu ii poate promite viata dupa experiment. Operatia a fost amanata pentru viitorul an. Noul pacient va fi unul chinez. Doctorul Xiaoping Ren de la Universitatea Harbin Medical va face parte din echipa lui Canavero.

Xiaopin Ren a reusit sa realizeze un transplant de cap pe soareci, iar acest lucru s-a dovedit a fi un succes. Procedura necesita inghetarea capului si apoi sectionarea coloanei vertebrale. Dupa aceea va avea loc replicarea conexiunilor neuronale ale maduvei spinarii, care nu trebuie sa fie afectata  in timpul operatiei.

Pana sa ajunga la acest experiment, Sergio Canavero a fost preocupat de tehnica repararii maduvei. Un caine al carui organ era afectat, a fost salvat. Maduva i-a fost sectionata aproximativ 90%, iar la aproape o luna, patrupedul a inceput sa isi miste membrele.

Chiar daca multi se indoiesc, daca operatia va reusi, medicina se va dezvolta foarte mult, iar multi oameni care au probleme locomotorii, vor avea posibilitatea sa primeasca o a doua sansa.