Tu știi cum alegi cel mai bun smartphone pentru nevoile tale?

0
153
cel mai bun smartphone
cel mai bun smartphone

Cu toții știm că alegerea unui nou smartphone ține într-o foarte mare măsură de preferințele personale, fiind necesar să ne gândim chiar de la început care vor fi situațiile în care vom folosi telefonul și care sunt așteptările noastre de la acesta. Piața de telefoane mobile este una atât de diversă încât pentru un necunoscător este foarte ușor să se aleagă cu un model care să nu îi fie pe plac și care să nu fie capabil să îi satisfacă pe deplin nevoile.

Începem prin a spune că dacă tot ceea ce tu vrei să faci cu un telefon este să trimiți SMS-uri și să vorbești atunci nu prea contează spre ce model îți vei îndrepta atenția, deoarece chiar și cel mai ieftin va fi mai mult decât capabil să se descurce cu brio. Lucrurile se schimbă însă în momentul în care punem accent și pe linia de design pe care o adoptă, dotările hardware, partea de foto & video și așa mai departe.

De multe ori este bine să citim cât mai multe păreri despre produse pentru a ne face o idee cât mai bună legată de raportul preț / calitate pe care ni-l oferă acestea, dar până acolo trebuie să avem deja în minte o imagine a telefonului perfect pentru noi. Haideți să vedem împreună cum facem asta.

În primul rând trebuie să știi că ai de ales între mai multe sisteme de operare, printre care Android (cel mai popular sistem de operare din lume la ora actuală), iOS și Windows Phone sunt cele mai cunoscute. După ce te-ai hotărât asupra acestui lucru (alegerea este una subiectivă, în cele mai multe cazuri), urmează să îți îndrepți atenția spre dimensiunile viitorului tău telefon. Îți plac modelele mari, cele care intră în categoria de phablet-uri? Sau vrei un smartphone compact, ușor de utilizat cu o singură mână și care să nu te jeneze în buzunar? Doar tu știi răspunsul la această întrebare. De obicei, dacă aici nu știi spre ce să îți îndrepți atenția, poți să mergi spre un telefon mobil cu display de 4.7 – 5 inch.

Rămânem la capitolul display și precizăm că aici este de preferat o rezoluție cât mai mare, alături de o densitate a pixelilor pe măsură (cele două merg mână în mână). Nu este deloc plăcut ca, în anumite situații, să vezi pixelii pe ecran. Pentru display-uri sub 5 inch este, în multe cazuri, arhisuficientă rezoluția HD, în timp ce dacă sărim de 5 inch un model cu ecran Full HD devine o adevărată necesitate.

Specificațiile hardware sunt și ele importante, deoarece nu ne dorim ca experiența de utilizare să fie una jalnică – nu este deloc plăcut ca sistemul de operare să „agațe” chiar și în cele mai simple task-uri (citind review-urile din online îți vei putea a seama foarte ușor cât de bine se descurcă la acest capitol fiecare model de smartphone în parte).

Dacă ești genul de persoană căreia îi place foarte mult să fotografieze ori de câte ori are ocazia, atunci este bine să alegi un telefon cu un senzor foto principal cât mai performant. Aici ai grjă să nu cazi în „capcana megapixelilor”, deoarece nu reprezintă o garanție a calității fotografiilor capturate. Cel mai bine este să cauți comparații făcute de site-urile de calitate, precum și poze făcute cu telefoanele pe care tu ai pus ochii și să îl alegi pe cel care ți se pare cel mai aproape de gustul tău.