Twitter recomandă tuturor utilizatorilor să își schimbe parola după o eroare

0
17

Dacă sunteți unul dintre cele 330 de milioane de utilizatori ai Twitter-ului, trebuie să vă schimbați parola. O eroare internă în procesul de hashing al firmei a făcut ca parolele să fie afișate ca text în jurnalul intern. În timp ce o investigație nu a arătat niciun semn de încălcare sau utilizare necorespunzătoare, compania recomandă oamenilor să își schimbe parolele pe Twitter și pe orice servicii care le reutilizează.

Parag Agrawal, a explicat că Twitter urmărește practica standard a hashing-ului, care combină parolele într-un amestec de litere și cifre aleatorii folosind un proces criptografic. Dar bug-ul a provocat ca parolele să fie „scrise într-un jurnal intern înainte de a termina procesul de hash.”

Twitter a șters jurnalul parolelor de text simplu după ce „le-a descoperit recent”. Compania a spus utilizatorilor că „implementează planuri pentru a preveni repetarea acestei erori”.

„Ne pare rău că s-a întâmplat acest lucru. Recunoaștem și apreciem încrederea pe care o aveți în noi și suntem hotărâți să vă câștigăm încrederea în fiecare zi „, a scris Agrawal.

Situația este un alt memento pentru utilizarea autentificării cu două factori, pe care o puteți configura pe Twitter, și un bun manager de parole.