Uber va fi interzis de Primaria Capitalei

0
232
Uber va fi interzis
Uber va fi interzis

De cât a apărut Uber în România mulţi şoferi taximetrişti au început să ia cu asalt instituţiile din ţara pentru a distruge serviciul internaţional de carsharing, de taxi și transportul în comun.

Nu consider neapărat că ceea ce este în occident este neapărat bun mereu însă serviciul Uber este pentru client cea mai bună variantă atunci când are nevoie de un taxi. De curând se popularizează şi Taxify în România, acest serviciu este puţin mai ieftin din câte am înţeles.

Potrivit lui Firea în Bucureşti vor avea voie să circule doar taxi-urile autorizate, iar acestea vor trebui să respecte câteva standarde.

Din câte ştim un şofer Uber oferă clienţilor chiar mai multe beneficii precum maşini mai curate, şofer politicos, plata se face cu cardul în aplicaţia Uber fără să laşi bâcsişi sau să te „ţigăneşti” cu şoferul.

„Prin noul regulament vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează în prevederile Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, precum și în cele ale HCGMB 78/2008 și ale Codului Fiscal. Toți cei care practică activitatea de taxi în Capitală vor fi obligați să respecte acest regulament.”

Uber a reactionat si a oferit un raspuns pentru a aduce la cunostinta faptul ca serviciul este foarte sigur si ca ar aduce multe beneficii.

„Aplicațiile ca Uber, serviciile de carsharing, de taxi și transportul în comun constituie soluții care pot duce la reducerea aglomerației, a poluării și pot rezolva problema parcărilor din București. Peste 350.000 de bucureșteni se bazează pe Uber pentru drumurile zilnice și mii de șoferi parteneri fac un venit în plus, prin intermediul aplicației și contribuie la bugetul public. Ne dorim să discutăm despre viitorul industriei de transport împreună cu municipalitatea și cu alți actori din industrie pentru a face ceea ce este cel mai bine pentru consumatori și pentru oraș. Credem că dialogul este cea mai bună cale pentru a oferi bucureștenilor cele mai bune servicii de transport – oficialii Uber Romania

În plus, includem mai multe informații de background, pentru o informare cât mai completă

– Uber este un serviciu fiscalizat și transparent
– Toate cursele vin cu o factură fiscală
– Anul trecut, ca exemplu, 100 de parteneri Uber au contribuit cu aproximativ 320.000 de lei taxe la bugetul de stat, constând în TVA intracomunitar, impozit pe venit, impozit și contribuții salariale.
– Serviciile ca Uber sunt diferite de cele de taxi
– Un partener Uber nu poate lua pasageri de pe stradă, la fel cum un pasager nu poate folosi serviciul în afara aplicației
– În București, peste 15% din utilizatori sunt turiști. 1 din 4 utilizatori de Uber își folosește mașina mai puțin, de când au la dispoziție și servicii ca Uber, conform IMAS
– Uber a avut până acum discuții pozitive cu reprezentanții Guvernului și ai Parlamentului României

Din punctul meu de vedere Uber este superior serviciilor de taxi din România, iar dacă taximetrişti vor să aibă clienţi trebuie să ofere servicii mai bune.”