Ubuntu este in Windows Store
Ubuntu este in Windows Store

Ubuntu este in Windows Store – Încă de la începutul anului 2017 ştiam că Microsoft ne pregăteşte sistemul de operare Ubuntu integrat în Windows 10. Ei bine a sosit acest moment.

Cu doar o simplă căutare şi un click veţi putea instala Ubuntu din Windows Store, că aplicaţie, în Windows 10, acest lucru fiind anunţat încă de la începutul anului 2017.

Descărcarea sistemului de operare Ubuntu este unul de tip sandbox şi chiar dacă resursele pentru acestea sunt limitate, Microsoft ne promite un proces de achiziţionare mult mai rapid de cât prin procesul tradiţional de descărcare/instalare.

DESCARCA UBUNTU

De ce vrem Ubuntu pe Windows? Ei bine principală funcţie a acestui sistem de operare este posibilitatea rularea comenzilor dintr-un Terminal Ubuntu, pentru programatori acest lucru este foarte important.

Folosirea şi descărcarea lui Ubuntu este la fel de simplă şi uşoară că a oricărui program obişnuit, posibil doar cu câţiva paşi în plus să ne trezim. După instalarea programului utilizatorii ce au adoptat Ubuntu trebuie să intre în Control Panel şi sa aleagă „Turn Windows features on of off”, apoi să selecteze „Windows Subsystem for Linux”. După toate acestea trebuie să reporniţi PC-ul şi la aprinderea veţi putea folosi Ubuntu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.