Noutati

Utilizatorii Gmail au fost spam-ati cu reclame

Unii utilizatori Gmail au susținut că au primit anunțuri trimise către aceștia din propriile conturi în ciuda parolelor actualizate și autentificării cu doi factori, a informat presa.

Pentru a obține mesajele din trecut, spam-urile au folosit anteturi false pentru a le face să apară ca și cum ar fi trimise printr-o „companie canadiană de telecomunicații” numită „Telus”, a informat Mashable duminică.

Subiectul mesajelor de poștă electronică a citit „suplimente de scădere în greutate și de creștere pentru bărbați”.

„Suntem conștienți de o campanie de spam care afectează un mic subset de utilizatori Gmail și am luat măsuri în mod activ pentru a le proteja”, a declarat un purtător de cuvânt al Google.

„Am identificat și reclasificăm toate e-mailurile ofensatoare ca spam și nu avem nici un motiv să credem că vreunul dintre conturi a fost compromis ca parte a acestui incident”, a adăugat el.

Deoarece mesajele par să vină de la același utilizator, Gmail a trimis mesajul în dosarul trimis de utilizatori afectați.

„Contul meu de e-mail a trimis 3 e-mailuri de spam în ultima oră către o listă cu aproximativ 10 adrese pe care nu le recunosc. Mi-am schimbat parola imediat după prima, dar apoi s-a întâmplat din nou de 2 ori” a scris pe „Forumul de ajutor Google”.

„Echipele de inginerie ale companiei sunt conștiente de acest lucru și lucrează la o solutie”, a declarat angajatul Google, Seth Vargo, ca răspuns la o astfel de plângere.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close