Va avea loc o eclipsa de luna in aceasta seara. Vezi la ce ora si cat va dura

0
361
eclipsa

In aceasta seara va avea loc o eclipsa spectaculoasa de Luna, care va fi vizibila in mare parte si din tara la noi. Inainte sa va oferim detalii in legatura cu ora la care va avea loc fenomenul, trebuie sa va oferim cateva informatii in legatura cu acest tip de eclipsa.

O eclipsa de Luna are loc in medie de doua ori pe an si este acel moment cand Luna intra in umbra Pamantului. Acest fapt se intampla atunci cand Luna, Pamantul si Soarele sunt aliniate aproape la perfectie, oferind niste peisaje incredibile.

Aceste actiuni se vor intampla in aceasta seara, fiind vorba despre o eclipsa partiala care va putea fi vazuta timp de doua ore. „Apogeul” va fi atins in jurul orei 21, la 21.20 mai precis, atunci cand partea de jos a satelitului natural va incepe sa devina portocalie / rosiatica. Totusi, fenomenul propriu zis va incepe cu exactitate la ora 18.49, atunci cand Luna nici macar nu a rasarit.

In Romania eclipsa partiala de Luna va fi vizibila incepand cu ora 20.22, atunci cand va intra in penumbra Pamantului. Tot acest fenomen magnific se va incheia la ora 23.51, iar la 22.18 va iesi din penumbra planetei noastre.

Ca si bonus, pentru o experienta mai placuta de vizionare puteti sa treceti pe la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, care va fi deschis incepand cu ora 21, pana la miezul noptii. De aici veti putea vedea atat eclipsa partiala de Luna, cat si planetele Jupiter si Saturn. In opinia mea, este o ocazia pe care nu trebuie sa o ratati, chiar daca o veti mai intalni de multe ori pe parcursul timpului.

Conform expertilor, urmatorul fenomen de acest gen va avea loc anul viitor, pe data de 31 ianuarie, iar in Romania va fi vazuta foarte putin, in comparatia cu aceasta. Share pentru a va informa si prietenii.