Videoclipul ”Despacito” a fost hackuit și șters de pe YouTube

0
18

Videoclipul muzical „Despacito” a fost șters de pe YouTube; Conturile lui Adele, Taylor Swift, Drake și Shakira au fost preluate ilegal

În ceea ce pare a fi un atac de tip hacking, videoclipul muzical al piesei „Despacito”, care a avut mai mult de cinci miliarde de vizionări pe YouTube, a fost eliminat.

Clipurile originale au fost postate de Vevo, un serviciu de găzduire video de muzică, care este o colaborare între companiile de discuri „big three”, Universal Music Group (UMG), Sony Music Entertainment (IMM) și Warner Music Group (WMG). Alte canale Vevo ale unor artiști precum Shakira, Selena Gomez, Adele Chris Brown, Maroon 5, Drake și Taylor Swift au fost, de asemenea, inaccesibile.

Pentru cei care nu cunosc, hitul „Despacito” din limba spaniolă a fost lansat în ianuarie 2017 și a continuat să spargă mai multe înregistrări în fluxul de muzică, inclusiv unul pentru single-ul cu cele mai multe săptămâni la numărul 1 din S.U.A., cu 16 săptămâni consecutive. De asemenea, a devenit cea mai transmisă melodie din lume după ce a ajuns la 4,6 miliarde de ascultări.

Între timp, videoclipul Despacito a fost eliminat, însă imaginea de pe copertă arată imagini cu cinci persoane animate și mascate care îndreptau arme la aparatul foto. Hackerii, care se numesc Prosox și Kuroi’sh, foloseau monikerul online al lui Kuroi’SH și au scris „Liber Palestina” sub videoclip.

BBC raportează că un cont Twitter care aparține probabil unuia dintre hackeri a postat: „Este doar pentru distracție, doar folosesc scriptul” youtube-change-title-video „și scriu” hacked „.”

„Nu mă judeca iubesc YouTube”, a adăugat acesta.

Atât YouTube cât și Vevo au fost contactați pentru a comenta problema.

Ce credeți? Este totul o minciună pentru a atrage atenția asupra piesei ”Despacito” pentru a-și câștiga iar popularitatea? E posibil să-i fi trecut vremea și acum au loc mișcări din umbră pentru a obține profituri pe ultima sută de metri.