Noutati

Viitorul este în Cloud. Sunteţi pregătiți?

Până în 2020, IDC se așteaptă ca peste 60% din totalul cheltuielilor IT să se facă pe baza serviciilor cloud. Având în vedere că este destul de clar că IT-ul de mâine va fi în mare parte bazat pe cloud. Cum ai putea din momentul de față în viitor?

Ca și în toate lucrurile IT, va fi o evoluție treptată. În acest post, oferim patru sfaturi despre cum să migrați treptat și eficient infrastructura IT și aplicațiile învechite în cloud. În urma acestor sfaturi, vă veți permite să vă îmbunătățiți obiectivele de afaceri, profitând pe deplin de elasticitatea cloud-ului și de actualizările aproape constante la cele mai recente tehnologii.

1. Efectuați o evaluare a infrastructurii.

Un prim pas bun este de a face un inventar pe infrastructura IT actuală pentru a determina ce elemente pot și ar trebui să fie eliminate în curând și dacă există o opțiune viabilă de înlocuire pe bază de cloud. Adoptarea unei mentalități „cloud-first” atunci când înlocuiți orice parte a infrastructurii, în care adoptați o ofertă cloud ori de câte ori este viabilă, vă va duce treptat într-un mediu cu totul nou.

2. Gestionați latența rețelei.

Pe măsură ce mutați mai multe infrastructuri și aplicații în cloud, trebuie să vă asigurați că utilizatorii finali nu suferă probleme de performanță deoarece accesează aceste resurse. În mare măsură, asta înseamnă că asigurarea latenței rețelei nu este excesivă.

3. Vino cu un plan de securitate.

Punerea datelor și a aplicațiilor în cloud nu înseamnă că vă predați responsabilitatea pentru securitatea acestora. Trebuie să adresați furnizorilor potențiali o mulțime de întrebări despre modul în care aceștia oferă securitate fizică și de rețea, proceduri de gestionare și multe altele. Veți avea nevoie, de asemenea, să vă ridicați viteza în ceea ce privește politicile de securitate și să vă asigurați că acestea sunt în conformitate cu propriile dvs. cerințe. Poate cel mai important, va trebui să asigurați un plan eficient de gestionare a identității și accesului, care să permită accesul la resursele bazate pe cloud numai de utilizatorii autorizați. În mod ideal, acest plan va include o soluție single sign-on; lucrurile se pot complica rapid dacă utilizatorii trebuie să-și petreacă timpul separat conectându-se la fiecare serviciu bazat pe cloud.

4. Pregătiți-vă pentru schimbarea culturală

Pe măsură ce se mai multe resurse de mută în cloud, personalul IT poate necesita diferite tipuri de seturi de cunoștințe pentru a gestiona eficient noul mediu. Aceasta este probabil o schimbare de cultură în multe organizații, una pe care ați face-o bine pentru a pregăti personalul IT în avans.

Este necesară o formare profesională asupra angajaților pentru a se adapta noii abordări și, în unele cazuri, poate fi necesar să se înlocuiască muncitorii învechți cu cei noi care au competențe actualizate. Feriți-vă de pierderea cunoștințelor instituționale.

Este clar că tehnologia Cloud va juca un rol din ce în ce mai important în orice afacere, până la punctul în care mulți sau aproape vor face parte din el în următorii câțiva ani. Urmând aceste sfaturi, veți face tranziția mai ușoară și mai rapidă.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close