Protocolul de securitate WPA2 a fost spart, ce este de facut ?

446

De curând conexiunile Wi-Fi din întreaga lume au devenit foarte vulnerabile. O rețea de hackeri a luat in vizor protocolul de securitate WPA2, iar ulterior acesta a fost spart.  Protocolul era menit să iti protejeze  routerul personal, dar și dispozitivele conectate la el.

Un hacker care  este in raza de acțiune a rețelei poate cu ușurință sa spargă parola de Wi-Fi.  El poate sa iti vada permanent activitatea de pe internet si sa preia toate datele nesecurizate precum parolele de pe site-urile ce folosesc HTTP si nu HTTPS, iar daca detii o camera web ii este mult mai usor sa urmareasca ce faci.

Protocolul are o vechime de  aproximativ 13 ani, iar majoritatea se aștepta ca la un moment dat sa fie spart. Tipul de atac care a fost folosit poarta numele de KRACK ( Key Reinstallation Attacks)

Deocamdata nu se stie gravitatea problemei, dar populatia trebuie sa se fereasca si sa aibe grija. Orice router wireless va fi in continuare vulnerabil pana cand  acesta va primii un update de la producatorul sau.

Trebuie sa avem mare grija si in momentul in care navigam pe site-uri cu HTTPS, deoarece nu este exclus ca in viitorul apropiat sa apara probleme. Site-urile HTTPS sunt securizate, dar daca sunt trasmise date nesecurizate intre doua sau mai multe dispozitive orice atacator poate prelua informatiile respective. Este bine de stiut ca cei ce folosesc dispozitive inteligente trebuie sa faca upgrade-uri de securitate. Se incearca remedierea problemei cat mai rapid deoarece si alte device-uri pot fi in pericol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.