Securitate

WPA3 se apropie de routerele Wi-Fi în 2018

WPA3 se apropie de routerele Wi-Fi în 2018 cu o criptare mai bună

WPA3 se apropie de routerele Wi-Fi în 2018 cu o criptare mai bună și o gestionarea a autentificării.

Oricine a setat vreodată un router este probabil familiarizat cu Wireless Protected Access sau cu criptare WPA. Acum, stadiul este setat pentru WPA3, un protocol îmbunătățit de securitate Wi-Fi care aduce securitate îmbunătățită dispozitivelor de rețea.

La CES luni, Wi-Fi Alliance a anunțat WPA3, ale cărui îmbunătățiri se vor lansa încet în 2018 în noile dispozitive. Alianța a anunțat, de asemenea, câteva îmbunătățiri ale actualului spec. WPA2, dar îmbătrânit (în vigoare din 2004), pentru a-l asigura în timp ce dispozitivele compatibile WPA3 se mută pe piață.

Îmbunătățirile principale ale WPA includ criptarea individualizată a datelor, astfel încât hackerii care ascund pe rețelele publice Wi-Fi vor avea dificultăți în ascultarea comunicațiilor wireless. Mai important, WPA3 impune și interacțiunea cu rețeaua atunci când este introdusă o parolă, semnalând hotspot-ul sau ruterul pe care cineva încearcă să-l ghicească și parolele care permit limitarea numărului de presupuneri.

Fără protecția activată de WPA3, atacatorii ar putea încerca să reîncarce parole comune, cum ar fi „123456”, până când routerul sau hotspot-ul le-au permis accesul. Cu WPA3, routerul ar putea fi configurat să restricționeze accesul sau chiar să vă anunțe că un atacator încerca să vă acceseze rețeaua.

WPA3 conține, de asemenea, o suită de securitate de 192 de biți, aliniată cu suita CNSA de la Comitetul pentru sisteme naționale de securitate, pentru a proteja guvernul și alte rețele securizate, a spus Wi-Fi Alliance.

Alianța Wi-Fi a formalizat, de asemenea, cele mai bune practici în asigurarea securității WPA2, potrivit site-ului Networking. Companiile Wi-Fi vor fi obligate să se supună testelor care să asigure că produsele lor se comportă responsabilă atunci când folosesc protocoale de securitate și că standardizează pe 128 biți de criptare la conectare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close