Noutati

YouTube Remix ar putea înlocui Google Play Music

Potrivit rapoartelor, Google Play Music este planificat să se combine în cele din urmă cu YouTube pentru a crea un nou serviciu muzical numit YouTube Remix.

Dacă este adevărat, acest lucru va pune la pământ ani de zvonuri potrivit cărora Google ar folosi YouTube ca principalul canal pentru ascultarea muzicii, lucru pe care l-a încercat cu serviciul YouTube Red disponibil în doar câteva țări – inclusiv SUA, Australia, Mexic și Noua Zeelanda.

Întotdeauna s-a crezut că, dacă Google ar putea găsi o modalitate legitimă de a îmbina Google Play Music cu YouTube, atunci ar avea o platformă muzicală definitivă.

Ani de post-uri legale cu diferite etichete muzicale, totuși, a însemnat că a fost dificil pentru Google să găsească o cale de a face o astfel de platformă.

Având în vedere că YouTube a început ca un pic de senzații sălbatice Wild West pentru videoclipuri muzicale, multe fără licență care apar pe site în primii ani, este de înțeles că Google și-a făcut timp pentru a se asigura că toți titularii de drepturi autoriale își susțin planul. De asemenea, au crescut videoclipurile muzicale pe YouTube, cu oferte precum Vevo, care își susține conținutul muzical.

Play Music, remix

DroidLife, are o declarație din partea Google, care indică faptul că Play Music și YouTube au acum legături mai strânse, menționând: „Am anunțat anterior combinația dintre echipele YouTube și Google Play Music – muzica este foarte importantă pentru Google deci e critic faptul că avem o ofertă care satisface nevoile consumatorilor și artiștilor.

„Nimic nu se va schimba pentru utilizatorii de astăzi și vom oferi o mulțime de preavizuri înainte de orice modificări făcute.”

Google Play Music a lansat în 2011, cu ajutorul strălucitului USP, permiterea utilizatorilor să încarce 50.000 de melodii pe platformă pentru a le transmite în flux continuu ori de câte ori doreau. Aceasta, la acea vreme, le-a oferit utilizatorilor o modalitate de a trece de la CD-uri la cloud. Acesta a fost un pas dincolo de ceea ce Apple a oferit, care a fost ascultat offline cu iTunes, legat de un computer și un iPhone/iPod.

De atunci, însă, apariția lui Spotify a fost seismică în industria de streaming. A împins Apple să creeze Apple Music și alte servicii mai mici, cum ar fi Deezer, pentru a inova cu lucruri precum playlisturi personalizate.

Dacă a reușit să creeze un adevărat hibrid YouTube/Play Music disponibil pentru toți – în acest an a vorbit despre un nou serviciu muzical la SXSW – și nu este restricționat ca YouTube Red, atunci putând fi ceea ce este necesar pentru a combate Spotify în dezvoltare.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close